TÉMA

Jaroslav Třešňák

Reportéři ČT: Církev nevýhodně dala k užívání pozemek, který jí už nepatřil. Roli zřejmě hrály známosti s Hradem

Lukrativní pozemek v Praze se stal předmětem sporu. Katolická církev ho dala na sedmdesát let k užívání podnikateli Jaroslavu Třešňákovi, známému bývalého prezidenta Miloše Zemana. A to za velmi nízkou cenu. Problém tkví také v tom, že pozemek církvi v tu dobu už léta nepatřil. V rámci restitučních sporů ho vysoudila Praha, ta zase změnu nenechala zanést do katastru. Představitelé církve dnes tvrdí, že o rozsudku nevěděli. Reportéři ČT ale získali svědectví, které naznačuje opak. Natáčel Ondřej Golis a Jana Neumannová.
19. 6. 2023|

Teplické Hadí lázně zůstávají památkou. Majitel usilující o sejmutí ochrany neuspěl u soudu

Hadí lázně v Teplicích zůstanou kulturní památkou. Nejvyšší správní soud (NSS) zamítl kasační stížnost společnosti Treinvest proti rozsudku Městského soudu v Praze, který stejným způsobem naložil se žalobou firmy proti rozhodnutí ministra kultury Lubomíra Zaorálka (ČSSD).
22. 10. 2021|

Hadí lázně už jsou znovu památkou. Zaorálek zrušil kritizované rozhodnutí svého předchůdce

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) prohlásil Hadí lázně v Teplicích opět za kulturní památku. Napsal to server Neovlivní.cz. Ochranu z lázní sejmul Zaorálkův předchůdce Antonín Staněk (ČSSD), jeho rozhodnutí ale vyvolalo nevoli veřejnosti, protože to nahrálo kontroverznímu podnikateli Jaroslavu Třešňákovi. Podle mluvčí ministerstva Michaely Lagronové může vlastník objektu podat proti aktuálnímu rozhodnutí opravný prostředek. Zničený objekt chce koupit město.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 12:56|