TÉMA

Muzeum regionu Valašsko

V nově opraveném zámku Kinských se návštěvníci mohou vydat na expedici do minulosti

Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku se po třech letech opět otevřel návštěvníkům. Zámek, který spravuje Muzeum regionu Valašsko, se od roku 2019 rekonstruoval. Oprava vyšla téměř na 120 milionů korun. Kromě stavebních úprav nebo nových depozitářů čeká na návštěvníky nová stálá expozice o vztahu člověka a přírody.
11. 3. 2022|

Fenka na procházce vyhrabala středověký poklad. Hrníček ukrýval stovky mincí ze 14. století

Fenka u Ústí na Vsetínsku vyhrabala hrneček se stovkami stříbrných pražských grošů ze 14. století. Majitel zvířete cenný archeologický nález odevzdal, nyní jej zkoumají odborníci Muzea regionu Valašsko. Po ukončení všech potřebných rozborů si bude moci nález prohlédnout i veřejnost, sdělil mluvčí muzea Jiří Koňařík.
13. 9. 2021|

Archeologové objevili v Kelči středověké opevnění, o kterém se nevědělo

Historicky cenné nálezy z období středověku našel při takzvaném předstihovém archeologickém výzkumu v centru Kelče na Vsetínsku tým archeologa Samuela Španihela z Muzea regionu Valašsko. Archeologové zřejmě objevili část středověkého opevnění, o kterém se nevědělo.
12. 11. 2020|

Od podlah po fasádu. Zámek Kinských ve Valašském Meziříčí projde rekonstrukcí

Ve čtvrtek začala oprava zámku Kinských v Krásnu nad Bečvou ve Valašském Meziříčí, který spravuje Muzeum regionu Valašsko. V zámku vznikne také nová expozice a depozitáře. Pro návštěvníky se uzavřel už zkraje letošního roku, znovu se do něj vrátí po rekonstrukci v roce 2021.
5. 12. 2019|