TÉMA

Swing

Když se vidím v televizi nebo ve filmu, je to pro mě traumatický zážitek, říká zpěvák a režisér Ondřej Havelka

Kvůli koronaviru nemůže se svým bigbandem Melody Makers koncertovat, ale nemyslí si, že někdy budou vznikat swingové songy o covidu. Šestašedesátiletý zpěvák, režisér i herec Ondřej Havelka mluví v rozhovoru pro Interview ČT24 o oblíbené hudbě, Saturninovi i „gentlemanství“.
29. 3. 2021|

Album Folk Swings nabízí swingové předělávky Navarové, Nedvěda či Pokáče

Vojtěch Dyk zpívá Karla Kryla a Ewa Farna zastoupila Zuzanu Navarovou na albu Folk Swings. Novinka, za kterou stojí kapela B-Side Band, je výběrem folkových a popových písní v nové, swingové úpravě. Slyšet na ní jsou nejen skladby už nežijících hudebníků, ale své autorské písně znovu a v netradičním aranžmá nazpívali třeba písničkáři Jaromír Nohavica a Pokáč.
30. 10. 2020|

Komunisté tolerovali swing jako hudbu utlačovaných černochů, vysvětluje Ondřej Havelka

Posluchači chtějí hudbu, která je kvalitní a má hlubší smysl, říká hudebník Ondřej Havelka, který byl hostem Událostí v kultuře. Právě touto touhou ze strany publika si vysvětluje současný úspěch muziky dvacátých a třicátých let minulého století. Tento týden nově vyšel soubor hned čtyř alb Originálního Pražského Synkopického Orchestru nazvaný Legendární gramofonové snímky z let 1976–1989. Rozhovor vedla Petra Křížková.
25. 11. 2019|