TÉMA

Velvary

O doučování po distanční výuce je stále zájem. Ministerstvo už ale s jeho plošnou podporou nepočítá

O doučování po distanční výuce je mnohem vyšší zájem, než školy odhadovaly. Během loňska se do dohánění rezerv po covidové pauze zapojilo nejmíň pětkrát víc žáků, než školy čekaly. Na většině míst doučování stále pokračuje. Po letošních prázdninách už ale ministerstvo s jeho plošnou podporou nepočítá. Doteď na doučování poslalo přes miliardu z národních i evropských zdrojů.
8. 2. 2023|

Z Kralup do Loun a Velvar začaly jezdit moderní nízkopodlažní vlaky. Nahradí 40 let staré motoráky

Na železniční trati z Kralup nad Vltavou do Loun a Velvar začaly v pondělí jezdit moderní nízkopodlažní vozy. Nahradily více než čtyřicet let staré motoráky. České dráhy (ČD) tak testují provoz těchto vozidel typu RegioSpider, obdobné by postupně měly začít jezdit i na dalších středočeských regionálních tratích, uvedl středočeský krajský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký (STAN).
8. 11. 2021|

Testování na covid ve školách bude dvojího druhu. Vzorky si odeberou samy děti, lišit se bude vyhodnocení

Antigenní test budou děti z prvního stupně základních škol absolvovat dvakrát do týdne. Ve většině Čech budou používat sady Lepu, na Moravě sady Singclean. Žáci si budou vzorky odebírat sami. Pokud rodiče testování dítěte odmítnou, nebudou mít školy povinnost zajišťovat mu distanční vzdělávání.
8. 4. 2021|

Evropské dotace rozdělují vládu, podle ČSSD není dost peněz pro sociální projekty

Dotace z Evropské unie vyvolávají ve vládě spor. Ministři za hnutí ANO v týdnu schválili jejich rozdělení mezi operační programy do roku 2027, a to navzdory výhradám sociálních demokratů. Podle ČSSD dostanou málo peněz sociální projekty.
7. 3. 2021|

V pátek začne testování učitelů na koronavirus, některé kraje si stěžují na nepřipravenost

Už od pátku má začít dobrovolné testování učitelů. Řada krajů ale namítá, že nedostaly jasnou metodiku. Například liberecký region už ví, že do konce týdne s testy nezačne. A Vysočina zase čeká na samotné antigenní sady. Ostatní kraje by měly termín dodržet.
3. 12. 2020|

Slaný má obchvat, uleví mu od deseti tisíc aut denně a řidičům od nebezpečných míst

Slaný má obchvat. Auta, která jedou například z Karlových Varů do Mělníka, tak již nemusí zajíždět do centra města. Ředitelství silnic a dálnic ale ještě nezprovoznilo celou přeložku silnice I/16, která na slánský obchvat navazuje a vyhýbá se ještě dalším obcím. Ty se aut zbaví až v příštím roce.
18. 12. 2019|

Autobus u Nové Vsi na Mělnicku narazil do nákladního auta. Jeden člověk zemřel, mezi zraněnými jsou děti

Při nehodě nákladního auta a autobusu se školáky u Nové Vsi na Mělnicku zemřela jedna žena a 11 lidí se zranilo. Mrtvou je učitelka z autobusu. Lehce zraněných bylo devět dětí a druhá učitelka, řidič autobusu je zraněn vážně. Silnice I/16 zůstala zhruba šest hodin v úseku mezi kilometry 31 a 41 zavřená v obou směrech, večer byl provoz obnoven.
14. 11. 2019Aktualizováno14. 11. 2019, 18:17|