TÉMA

Milan Buček

Od července skončí 77 z 201 finančních úřadů, nahradí je výjezdy a telefonické konzultace

Ministerstvo financí (MF) od července zruší 77 z 201 územních pracovišť finančních úřadů. Z toho šestapadesát budou pracoviště, která už nyní fungovala v omezeném režimu. Místo zrušených úřadů Finanční správa lidem nabídne zvláštní linky pro telefonické konzultace, v době podávání daňových přiznání také rozšíří výjezdy do obcí. Ministerstvo o tom v úterý informovalo v tiskové zprávě. Odborní pracovníci rušených úřadů se přesunou do jiných lokalit. Resort neupřesnil, zda bude rozhodnutí znamenat i propouštění.
11. 4. 2023Aktualizováno11. 4. 2023, 19:08|

Asi desetina obcí v Česku letos zvýšila daň z nemovitosti. V Ivančicích chtějí investovat do infrastruktury

Více než šest stovek obcí v České republice se rozhodlo letos zvýšit daň z nemovitých věcí. Je to jediná daň, kterou mohou přímo samotné obce ovlivnit. Její výši mohou zastupitelé řídit pomocí takzvaného místního koeficientu. V Ivančicích na Brněnsku, stejně tak jako v další stovce obcí, ho zvýšili z jedné na tři, v devatenácti pak až na maximálních pět.
19. 5. 2020|

Po letech chátrání čeká ivančický amfiteátr rekonstrukce

Zpustlý amfiteátr v ivančickém lesoparku na Réně se dočká obnovy. Město nedávno odkoupilo firmu, která zde v minulosti těžila bentonit. Areál teď plánuje vyčistit, jeho budoucí podoba a možný další provoz pak budou záviset na dotacích. Nový osud čeká i amfiteátr v Rájci-Jestřebí.
30. 10. 2019|