TÉMA

Koblenz

V Německu kvůli explozím zábavní pyrotechniky zemřeli tři lidé, policie v Berlíně zadržela stovky lidí

Tři lidé na různých místech Německa zemřeli při silvestrovských oslavách kvůli výbuchu zábavní pyrotechniky. Podle tamních médií o tom informovala policie. Jeden smrtelný případ je hlášen z města Koblenz v Porýní, druhý z bavorské obce Eschlkam nedaleko hranic s Českem a třetí z východního Saska. V německé metropoli policisté v noci na pondělí zadrželi 390 lidí, uvedla mluvčí berlínské policie. Více než padesát jejích příslušníků při potyčkách utrpělo zranění.
1. 1. 2024Aktualizováno1. 1. 2024, 20:09|

Muž řídil mučení čtyř tisíc Syřanů. Německý soud ho potrestal doživotním vězením

Soud v Německu poslal na doživotí do vězení bývalého člena syrské tajné služby. Podle agentury DPA ho vrchní zemský soud v Koblenci uznal vinným ze zločinů proti lidskosti. Anwar Raslan byl odsouzen v celosvětově patrně prvním procesu proti vykonavatelům mučení, které řídil režim syrského autoritářského prezidenta Bašára Asada. Doživotí pro něj navrhovali i žalobci, podle kterých odpovídá za „systematické a brutální“ mučení tisíců lidí.
13. 1. 2022Aktualizováno13. 1. 2022, 20:12|

Přibývají další oběti německých záplav, vyžádaly si už 143 životů

Záplavy si na západě Německa vyžádaly už 143 lidských životů. Bilance stoupla poté, co policie v Koblenci uvedla, že registruje nové oběti v okrese Ahrweiler, který patří k nejpostiženějším. Pravděpodobně není konečná. Ranění se počítají na stovky.
17. 7. 2021Aktualizováno17. 7. 2021, 22:42|

Německo bude soudit členy Asadovy tajné služby. Čelí obžalobě ze zločinů proti lidskosti

V Německu stanou poprvé před soudem dva bývalí členové tajné služby podřízené autokratickému syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Německý nejvyšší státní zástupce je obžaloval ze zločinů proti lidskosti a nápomoci k nim.
29. 10. 2019|