TÉMA

E15

Reportéři ČT: Pořízení benzinek Robin Oil vyvolalo kritiku i otázky. Čepro si s nimi koupilo i miliardy na účtu

Společnost Čepro, která je ve stoprocentním vlastnictví státu, koupila síť čerpacích stanic Robin Oil. Ve spojení se stávajícími benzinkami Eurooil tak ovládá třetí největší síť čerpacích stanic v Česku po polském Orlenu (dřívější Benzině) a maďarském MOLu. Transakce ovšem vyvolala kritiku, podle odpůrců stát tolik benzinek nepotřebuje. Čepro i ministerstvo financí však obchod hájí strategickými zájmy ve složité době. Na nákup, který provázelo utajování informací, se zaměřili Reportéři ČT.
20. 2. 2024|

ČNB udělila pokutu ING Bank kvůli porušení zákona o praní peněz

Česká národní banka (ČNB) udělila pětimilionovou pokutu ING Bank za porušení zákona proti praní špinavých peněz. Podle dokumentů centrální banky nezavedla účinné postupy pro identifikaci a kontrolu klientů. Na udělení pokuty upozornil deník E15.
25. 4. 2023|

Začátek Středulovy kampaně nebyl přesvědčivý, myslí si politolog Mlejnek a novinář Novotný

Šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula dosud v kampani nedokázal přesvědčit, že by byl v prezidentských volbách silným kandidátem, myslí si politolog Josef Mlejnek. Považuje za paradox, že s pověstí zkušeného politického vyjednávače Středula nejprve podcenil oslovování voličů. Domnívá se, že jedním ze zásadních zvratů byla demonstrace odborů na Václavském náměstí, která neoslovila tolik lidí, kolik odboráři čekali. Souhlasí s ním zástupce šéfredaktora deníku E15 Jan Novotný, podle něhož pomalá kampaň částečně přispěla k rozhodnutí předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše rovněž kandidovat na post hlavy státu. Středulovu kandidaturu hodnotili v pořadu Události, komentáře.
25. 11. 2022|

Tisk: Vyznamenání dostali i ti, kteří se zasloužili o Miloše Zemana

Seznam čerstvých nositelů státních vyznamenání je velmi pestrou směsicí osobností, píšou české deníky. Podle Lidových novin (LN) se vyznamenaní dělí do tří skupin – jsou to váleční veteráni, bojovníci za svobodu a jiní hrdinové, potom různé osobnosti kultury, vědy a veřejného života a nakonec známí, kamarádi a podporovatelé prezidenta. Letos prezident Miloš Zeman vyznamenal 42 osobností, nejvíce za dobu pobytu na Hradě.
29. 10. 2019|