TÉMA

Miloš Balabán

Univerzita nepřijala žádné peníze od Číňanů, tvrdí Zimův audit. Zůstává otázka, kam tedy šly

Univerzita Karlova podle jejího rektora Tomáše Zimy nepřijala žádné peníze z Číny. Rektor o tom ujistil členy univerzitního akademického senátu. Zima členům senátu představil závěry vnitřního auditu, který se zabýval otázkami kolem financování česko-čínských konferencí, které se v minulých letech na univerzitě konaly. Audit však většinu otázek nezodpověděl. Zůstává například nejasné, na co šly peníze, které Číňané na konference údajně poslali.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 12:39|

Kvůli česko-čínským konferencím opouští Univerzitu Karlovu tři zaměstnanci

Bývalý tajemník Česko-čínského centra Univerzity Karlovy (UK) Miloš Balabán odejde kvůli spornému financování česko-čínských konferencí z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy (FSV UK). Pracoviště ze stejného důvodu opustí rovněž Libor Stejskal a Mirka Kortusová ze Střediska bezpečnostní politiky Institutu politologických studií (SBP IPS FSV UK). Všichni tři se na tom v pondělí domluvili s děkankou Fakulty sociálních věd Alicí Němcovou Tejkalovou.
5. 11. 2019|

Pracovník Univerzity Karlovy lhal o čínském financování konferencí, píše Aktuálně.cz

Tajemník Česko-čínského centra Univerzity Karlovy (UK) Miloš Balabán podle serveru Aktuálně.cz lhal o financování česko-čínských konferencí. Tvrdil, že naprostou většinu nákladů platilo samo centrum, ale konference platila čínská ambasáda. Web to uvedl na základě vyjádření pořadatelů konference. Balabán na další dotazy serveru neodpověděl a následně rezignoval na funkci tajemníka.
25. 10. 2019|