TÉMA

Petra Nová

Těhotenství už vězenkyním trest automaticky nepřeruší. Ve Světlé nad Sázavou vzniklo speciální oddělení

Ve věznici Světlá nad Sázavou na Havlíčkobrodsku v úterý otevřeli oddíl pro odsouzené těhotné a matky s dětmi do jednoho roku. Bude až pro čtyři ženy, zatím je prázdný. Vznikl kvůli změně legislativy u žen odsouzených do věznice s ostrahou či s ostrahou s vysokým stupněm zabezpečení. Dřív znamenalo těhotenství a rané mateřství automatické přerušení či odložení trestu, teď o něm musí rozhodovat soud.
1. 6. 2021|

Vražedkyně Janáková dostala za falešné obvinění dozorce ze znásilnění osmiměsíční trest

Vražedkyně Petra Janáková, nyní Nová, odsouzená na třicet let do vězení za vraždu sběratele, dostala u Okresního soudu v Opavě osmiměsíční nepodmíněný trest za falešné obvinění dozorce. Nařkla ho ze znásilnění, když ve věznici otěhotněla. Vyšetřování ale ukázalo, že otcem dítěte byl jeden z vězňů.
6. 5. 2020|

Vražedkyně propuštěná v létě kvůli těhotenství je zpět ve věznici. U soudců narazila

Petra Nová (dříve Janáková) odsouzená v minulosti za loupežnou vraždu se vrátila do věznice k výkonu trestu. Stěhuje se ale jen z vazební cely, kde byla kvůli podezření z křivého obvinění. Prohlásila totiž, že ji dříve ve výkonu trestu znásilnili dozorci, což nebyla pravda. Petru Novou v létě dočasně propustili na svobodu kvůli těhotenství, které dávala do souvislosti s údajným znásilněním.
27. 11. 2019|

Kvůli těhotentsví propuštěná vražedkyně Janáková je znovu ve vazbě

Okresní soud v Opavě uvalil vazbu na odsouzenou vražedkyni Petru Janákovou v souvislosti s čerstvým stíháním za trestný čin křivé obvinění. Dospěl k názoru, že by se mohla trestnímu stíhání vyhýbat. Janáková byla odsouzena k 30 letům vězení za zastřelení sběratele v roce 2017, letos v červnu byla ale propuštěna kvůli těhotenství. Už na svobodě si nechala změnit příjmení z Janáková na Nová.
24. 10. 2019|