TÉMA

Ivan Kovářík

Soud ve Zlíně začal projednávat případ vynášení informací z Celní správy lihové mafii

Zlínský krajský soud se začal zabývat případem vynášení informací z Celní správy členům takzvané lihové mafie kolem Radka Březiny. Obžalováno je pět lidí, z toho tři celníci, Světlana Ťavodová, Zdeněk Minařík, který je bratrancem Radka a Tomáše Březinových, a František Podešva. Obžalovaní jsou také dva členové původní lihové mafie, kteří už byli v souvislosti s nezdaněným lihem odsouzeni. Jde o Radka Březinu, který si odpykává třináctiletý trest, a Ivana Kováříka, někdejšího jednatele společnosti Morávia-Chem, kterou Březina skrytě vlastnil.
29. 5. 2023Aktualizováno29. 5. 2023, 14:49|

Správci Březinova ostravského areálu soud potvrdil 9 let, správce olomouckého skladu zprostil

Olomoucký vrchní soud v úterý potvrdil devět let a dva měsíce vězení správci Březinova ostravského areálu Ivanu Kováříkovi. Jde o posledního člena takzvané lihové mafie, organizované zločinecké skupiny v čele se zlínským podnikatelem Radkem Březinou, která obchodovala řadu let v obrovském rozsahu s nezdaněným lihem. Naopak druhého obžalovaného z původní hlavní větve případu, Tomáše Pantlíka, který se staral o sklad v Olomouci, soud definitivně zprostil obžaloby.
1. 6. 2021Aktualizováno1. 6. 2021, 11:49|

Devět let pro správce Březinova ostravského areálu. Za olomoucký sklad lihu trest nepadl

Olomoucký krajský soud potrestal správce Březinova ostravského areálu Ivana Kováříka devíti lety a dvěma měsíci vězení. Podle soudu byl členem organizované zločinecké skupiny Radka Březiny, která obchodovala s nezdaněným lihem. Tomáše Pantlíka, který se staral o sklad v Olomouci, soud zprostil obžaloby s tím, že žalovaný skutek není trestným činem. Žalobce se v případě Pantlíka na místě odvolal a odvolání bude podávat i Kovářík. Kauzu tak bude projednávat Vrchní soud v Olomouci.
15. 10. 2019Aktualizováno15. 10. 2019, 11:09|