TÉMA

Extinction Rebellion

Policie v Haagu zadržela 2400 účastníků nepovoleného klimatického protestu

Policie v Haagu v sobotu zadržela okolo 2400 lidí, kteří se účastnili nepovoleného protestu pořádaného klimatickými aktivisty ze skupiny Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí). Blokovali dálnici. Jinde ve městě, ve kterém sídlí nizozemská vláda a parlament, aktivisté demonstrovat směli, píše agentura DPA.
9. 9. 2023|

Evropská unie je silná a životem pulzující organizace, řekl Biden na summitu G7

Evropská unie je neskutečně silná a životem pulzující organizace, řekl podle Reuters americký prezident Joe Biden na summitu zemí skupiny G7. Jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron při rozhovoru s ním ocenil, že USA mají opět zájem o spolupráci na světové úrovni. Lídři EU apelovali na britského ministerského předsedu Borise Johnsona, aby dodržoval brexitovou dohodu, kterou s EU podepsal.
12. 6. 2021Aktualizováno12. 6. 2021, 19:45|

Policie v centru Prahy zadržela desítky aktivistů. Chtěli, aby vláda začala víc řešit klima

Policie v centru Prahy v blízkosti sněmovny zadržela 44 aktivistů klimatického hnutí Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí), důvodem bylo neuposlechnutí výzvy nebo narušení chráněného prostoru parlamentní budovy. Prvních dvanáct lidí bylo zadrženo u budovy sněmovny, dalších 32 v přilehlé Tomášské ulici. Aktivisté podle mluvčí policie Violety Siřišťové skončili na policejní služebně.
1. 10. 2020|

Aktivisté z Extinction Rebellion blokovali pražskou magistrálu. Varují před klimatickou krizí

Klimatičtí aktivisté z hnutí Extinction Rebellion zablokovali v sobotu odpoledne téměř na 40 minut magistrálu v centru Prahy. Přes čtyřicet lidí si lehlo na přechod pro chodce u Národního muzea. Všechny protestující z místa odnesla policie, jsou podezřelí z přestupku. Akce byla součástí protestu Velká rebelie za život, který aktivisté přes den pořádali na Václavském náměstí. Organizátoři připravili přednášky či koncerty.
12. 10. 2019|