TÉMA

Krajský úřad Středočeského kraje

V kauze externistů uložil soud bývalé vedoucí kanceláře středočeské exhejtmanky nepravomocně podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě potrestal soud bývalou vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) Hanu Mastrini roční podmínkou s odkladem na dva a půl roku. Uložil jí také peněžitý trest 150 tisíc korun, úřadu má žena nahradit zhruba 1,47 milionu korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle obžaloby výkazy práce podepisovala. Její obhájce se proti rozsudku odvolal.
25. 7. 2022|

Developer stavěl u Prahy domy, aniž by měl souhlas. Je to tristní selhání úřadů, reaguje ombudsmanka

Ve Škvorci v okrese Praha-východ investor podle veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové vykácel stovku stromů a po nepovolených terénních úpravách postavil domy, které také nelegálně napojil na vodovod. Jde o masivní selhání veřejné správy, prohlásila Šabatová, podle níž byl nečinný především stavební úřad Úvaly a Krajský úřad Středočeského kraje.
5. 12. 2019|

Ministerstvo odmítlo přezkoumat rozhodnutí kraje o Babišově údajném střetu zájmů

Ministerstvo spravedlnosti nepřezkoumá rozhodnutí středočeského krajského úřadu ohledně údajného střetu zájmu premiéra Andreje Babiše (ANO). Pro zahájení přezkumného řízení neshledalo ministerstvo důvody. Nic se tedy již nezmění na rozhodnutí krajského úřadu, že Babiš ve vztahu k médiím spadajícím pod holding Agrofert ve střetu zájmů nebyl.
7. 11. 2019Aktualizováno7. 11. 2019, 19:14|
Události komentáře

Pokud Maláčová navrhne bankovní daň, skončí koalice, pohrozil Babiš

Premiér Andrej Babiš (ANO) je připraven vypovědět koaliční smlouvu, pokud by ministryně práce a sociálních věcí z ČSSD Jana Maláčová předložila jako poslanecký návrh zavedení bankovní daně. Maláčová o takové možnosti hovořila v Otázkách Václava Moravce. Babiš však věří, že jde o marketingový tah - upozornil, že zdanění bank není v programovém prohlášení vlády ani v koaliční smlouvě. Andrej Babiš byl hostem úterních Událostí, komentářů.
1. 10. 2019|