TÉMA

Technologický park

Kvůli projektu Technologického parku v Písku padla obžaloba. Trojice podle ní z EU vylákala kolem 200 milionů

Státní zástupce obžaloval tři lidi z dotačního podvodu v souvislosti s projektem Technologického parku v Písku. ČT to řekl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Trojice podle policie vylákala na projekt 226 milionů korun, z nichž ve většině jde o finance Evropské unie. Obvinění měli k podvodu využít personální propojení mezi zhotovitelem projektu a žadatelem o dotaci. Hrozí jim pět až deset let vězení.
30. 1. 2024|

Kvůli projektu Technologického parku v Písku chce policie obžalovat tři lidi

Policie navrhla obžalovat tři lidi z dotačního podvodu v souvislosti s projektem Technologického parku v Písku. Podle kriminalistů trojice vylákala z příslušného operačního programu pro podnikání a inovace 226 milionů korun a pokusila se získat dalších šest milionů, přičemž 85 procent těchto částek pocházelo z prostředků Evropské unie. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.
12. 7. 2023|

Policie obvinila čtyři lidi z dotačního podvodu u Technologického parku v Písku

Policie obvinila čtyři lidi z dotačního podvodu kvůli stavbě Technologického parku v Písku. Obvinění svým jednáním údajně vylákali z operačního programu Podnikání a inovace 226 milionů korun. V případě pravomocného rozsudku jim hrozí pět až deset let vězení, uvedla policie na webu. Podle Radiožurnálu poskytlo ministerstvo průmyslu v roce 2013 dotaci firmě RG Group, u které není jasné, kdo ji vlastní. Policie stíhá obviněné na svobodě, věc dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze.
20. 5. 2021|

Snížení odměn zastupitelům nebo prodej Technologického parku. Brno řeší, jak dokrýt schodek v rozpočtu

Brněnští zastupitelé schválili rozpočet na příští rok. Město bude hospodařit s příjmy 13,8 miliardy a výdaji 15,3 miliardy korun. Kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru očekává propad daňových příjmů přes dvě miliardy korun. Deficit by měl dokrýt úvěr a také prodej pozemků nebo akcií Technologického parku. Od ledna se také sníží odměny neuvolněným zastupitelům, členům komisí a výboru.
8. 12. 2020Aktualizováno8. 12. 2020, 15:08|

Brno zvažuje kvůli pandemii prodej Technologického parku. Nevlastnilo ho ani rok

Brno zvažuje prodej části nebo všech akcií Technologického parku. Téměř jediným vlastníkem se přitom stalo teprve na začátku letošního roku, kdy odkoupilo padesát procent akcií od dubajské společnosti P&O za 559 milionů korun. Už před tím vlastnilo téměř polovinu, jednu akcii má Vysoké učení technické v Brně. Důvodem možného prodeje jsou propady příjmů v rozpočtu města kvůli pandemii koronaviru.
10. 11. 2020|

Brno koupí za víc než půl miliardy druhou polovinu Technologického parku. Chce se stát jediným vlastníkem

Brněnští zastupitelé schválili koupi poloviny Technologiského parku za víc než půl miliardy korun od firmy P&O. Město se tak stane téměř jediným vlastníkem parku, už teď mu polovina patří. Jednu akcii má Vysoké učení technické. S tím chce magistrát jednat. Technologický park poskytuje kancelářské prostory inovativním společnostem a výzkumným institucím v areálu na severu Brna.
5. 11. 2019|

Brno zamýšlí dát za podíl v Technologickém parku půl miliardy. Chce mít využití areálu pod kontrolou

Brněnští zastupitelé schválili záměr nákupu poloviny akcií firmy Technologický park, která poskytuje kancelářské prostory inovativním společnostem a výzkumným institucím v areálu na severu Brna. Cena je přes půl miliardy korun. Pokud akcie Brno získá, bude výlučným vlastníkem.
1. 10. 2019|