TÉMA

Asistent přepravy

V opavské MHD začali jezdit asistenti přepravy. Cestujícím mají poradit, ale i zkontrolovat jízdenky

V opavské městské hromadné dopravě začali jezdit asistenti přepravy. Město se inspirovali tím, jak fungují v nedaleké Ostravě, kde se podle dopravního podniku po jejich zavedení zlepšila situace co do množství cestujících bez jízdenky. V Opavě mají asistenti kromě kontroly jízdenek a dodržování dalších přepravích podmínek také cestujícím pomáhat například s přestupy.
27. 12. 2022|

Křičeli, kouřili, nadávali. Noční útok skupiny mladíků v ostravské tramvaji vyšetřuje policie

Policie vyšetřuje další útok v ostravské hromadné dopravě. V pátek večer se podle videa zveřejněného na Facebooku skupina mladých lidí poprala s mužem, který se údajně zastal řidičky tramvaje. Ta podle svědkyně upozornila mladíky, že v tramvaji nemají kouřit, a požadovala, aby předložili jízdenky. Minulý týden přitom dopravní podnik oznámil, že asistenti přepravy, kteří dohlížejí na bezpečnost ve vozidlech MHD, budou pravidelně jezdit i v noci.
7. 10. 2019Aktualizováno7. 10. 2019, 15:48|

Asistenti přepravy budou pravidelně zasahovat i v noci. Zaměří se i na kuřáky na zastávkách

Asistenti přepravy, kteří dohlížejí především na bezpečnost v ostravské městské hromadné dopravě, budou nově pravidelně jezdit i ve spojích na nočních linkách. Cestující na ně narazí vždy o páteční a sobotní noci. Dopravní podnik Ostrava (DPO) tím reaguje na přání cestujících. Asistenti budou více dohlížet i na dodržování zákazu kouření na zastávkách MHD.
30. 9. 2019|