TÉMA

Časopisy

Lidé chápou potřebu šetřit, s úsporným balíčkem ale většina nesouhlasí, říká průzkum

Tři čtvrtiny české veřejnosti se shodují v tom, že je třeba šetřit s veřejnými penězi. S celým balíčkem opatření k ozdravení státních financí, který minulý týden představila vláda, ale souhlasí jen necelá desetina lidí a 25 procent jen s částí návrhů. Dvě třetiny lidí se zveřejněnou podobou konsolidačního balíčku nesouhlasí. Vyplynulo to z průzkumu agentury STEM/MARK, která ho provedla od 15. do 17. května mezi 800 lidmi staršími 18 let.
19. 5. 2023Aktualizováno19. 5. 2023, 18:49|

Koaliční lídři budou znovu debatovat o úsporách. Podle premiéra pokračuje i jednání o úpravě DPH

Vládní strany dál zvažují změny některých sazeb daně z přidané hodnoty od příštího roku. Premiér Petr Fiala (ODS) upřesnil v rozhovoru pro Českou televizi, že koalice jedná o tom, jestli ponechat tři sazby, nebo mít jenom dvě. Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) předložil návrh, který počítá se sjednocením dvou nižších sazeb DPH –⁠ místo deseti a patnácti procent by činila 14 procent. Základní sazba by zůstala 21 procent. Premiér ale upozorňuje, že vládní strany ještě na úpravách DPH dohodnuté nejsou. Výsledek jednání oznámí v polovině května.
1. 5. 2023|

30 let zpět: Cena Časopis roku pro týdeník Respekt

Československý týdeník Respekt získal mezinárodní ocenění Časopis roku prestižního amerického časopisu World Press Review. Respekt jako první po sametové revoluci v Československu důsledně reflektoval vztahy Čechů a Slováků nebo odhaloval korupci. Cenu tak získal nejen za šíření svobody tisku, ale i za ochranu lidských práv a novinářskou profesionalitu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
25. 5. 2022|
Newsroom ČT24

Těžká doba pro tištěné časopisy. Po Bravu a Maximu končí i Instinkt

Po osmnácti letech končí časopis Instinkt, nástupce známého magazínu Mladý svět. Z českých trafik zmizí v říjnu. Není jediný. Během posledních několika let skončil také bulvární Spy nebo časopis pro muže Maxim. Vydavatelé už netisknou ani časopisy pro teenagery. Budoucností časopisů se zabývá pořad Newsroom ČT24 v neděli večer.
28. 9. 2019|