TÉMA

Hošťálková

Na Vsetínsku hořel mladý les, s hašením pomáhal vrtulník

V obci Hošťálková na Vsetínsku hořel ve středu odpoledne pět let starý les. Zasažená plocha byla v nepřístupném terénu na ploše asi 150 krát 150 metrů. Na místě zasahoval také vrtulník. Hasiči po čtvrté hodině odpoledne oheň zlikvidovali.
10. 8. 2022Aktualizováno10. 8. 2022, 17:03|

Začala stavba repliky historického dřevěného kostela v Gutech. Původní shořel před třemi lety

V třinecké části Guty začala stavba repliky vyhořelého dřevěného kostela. Dokončena má být do jara příštího roku. První bohoslužba by se v novém svatostánku měla konat 23. května. Přesně na tento termín je také naplánované vysvěcení kostela.
26. 5. 2020|

Stavba repliky kostela v Gutech může začít, rozhodl úřad. Památka shořela před třemi lety

Stavební úřad v Třinci povolil stavbu repliky kostelíku v Gutech. Památku zničil v srpnu 2017 úmyslně založený požár. Práce by měly začít v květnu a potrvají do podzimu. Náklady na stavbu repliky dosáhnou 27 milionů korun.
28. 4. 2020|

Církev hasičům neustoupí. Jejich zabezpečení kostela v Gutech považuje za příliš drahé

Spor moravskoslezských hasičů a církve kvůli protipožárnímu zabezpečení stavby repliky kostela v Třinci-Gutech pokračuje. Biskupství neustoupí požadavku hasičů, aby byl objekt napojen přímo na ně, a chce napojení na privátní subjekt. To je podle diecéze desetkrát levnější. Podle hasičů je takové zabezpečení nedostatečné a projekt výstavby repliky vyhořelého kostela už dvakrát zamítli. Rozdíl v ceně nechtěli komentovat.
11. 11. 2019Aktualizováno11. 11. 2019, 16:33|

Repliku vyhořelého kostela v Gutech staví na Valašsku. Zatím jenom na zkoušku

V tesařské dílně v Hošťálkové na Vsetínsku staví základy repliky vyhořelého kostela v Třinci-Gutech. Konstrukci tesaři staví nanečisto a trámy upravují tak, aby se práce na místě původního kostela urychlily. Ostravsko-opavské biskupství ale zatím stále čeká na stavební povolení. S hasiči se musí domluvit na protipožárním zabezpečení nového dřevěného kostela.
26. 9. 2019|