TÉMA

Tchien-ťin

Miliony Číňanů mají kvůli covidu opět zakázáno vycházet

Miliony lidí se v Číně opět ocitly v lockdownech. Plošná omezení vycházení Peking vyhlásil v několika městech zejména na východě země. Státní televize CCTV informovala, že například v severovýchodním velkoměstě Ta-lien musí zůstávat doma zhruba polovina z šesti milionů obyvatel.
30. 8. 2022|

Skončí epidemie koronaviru v dubnu? Nových případů nákazy bylo v Číně nejméně od konce ledna

Čína oznámila, že na svém území v úterý zaznamenala nejméně nových případů nákazy koronavirem od konce ledna. Podle agentury Reuters to dává větší důvěryhodnost odhadu čínského experta v oblasti zdravotnictví, který předpověděl, že nynější epidemie by mohla skončit v dubnu. Dosud na nákazu zemřelo podle úřadů přes 1100 lidí. Kromě jedné oběti na Filipínách všichni podlehli nákaze v Číně.
12. 2. 2020Aktualizováno12. 2. 2020, 21:12|

Peking má nové letiště. Rekordně velký terminál má odbavovat desítky milionů pasažérů ročně

V čínské metropoli Pekingu bylo oficiálně otevřeno nové mezinárodní letiště Ta-sing. Slavnostního obřadu, který se uskutečnil jen pár dní před 70. výročím vzniku komunistické Číny, se zúčastnil i prezident Si Ťin-pching. Letiště postavené podle návrhu slavné britské architektky iráckého původu Zahy Hadidové se pyšní údajně největším terminálem na světě, má čtyři ranveje a mělo by odbavovat 72 milionů pasažérů ročně, uvedla agentura AP.
25. 9. 2019|