TÉMA

Boris Johnon

Ruská invaze začala, prohlásil Biden. Moskva uznala nezávislost celé Doněcké a Luhanské oblasti

Kroky šéfa Kremlu Vladimira Putina představují začátek ruské invaze na Ukrajinu, prohlásil americký prezident Joe Biden. Putin uvedl, že Rusko uznalo nezávislost okupovaných regionů v Donbasu v hranicích stanovených „ústavami“ těchto „republik“, což odpovídá celé Doněcké a Luhanské oblasti. Většinu tohoto území ovšem nyní kontroluje Kyjev. Německý kancléř Olaf Scholz oznámil, že Berlín zastavil certifikaci plynovodu Nord Stream 2. Sankce oznámily EU, USA i Velká Británie.
22. 2. 2022Aktualizováno23. 2. 2022, 01:40|

Britové si nabíjí elektromobily v první velkokapacitní stanici. Budou prý po celé zemi

Ve Velké Británii otevřeli první velkokapacitní stanici pro elektromobily. Doba nabití je zhruba 20 minut, umožňuje to vysoký výkon 350 kW. Firma Gridserve plánuje do pěti let vybudovat síť po celé zemi. Mimo jiné tím reaguje na vládní rozhodnutí definitivně ukončit v zemi prodej všech benzinových a dieselových aut v roce 2030.
11. 12. 2020|

Tvrdý brexit znamená hranici v Irsku, zdůraznil Juncker. A přiznal chybu

Pokud Británie opustí evropský blok bez dohody, bude Evropská unie trvat na kontrolách na hranici mezi Irskou republikou a Severním Irskem a za takový vývoj bude zodpovědná britská vláda. V rozhovoru vysílaném televizí Sky News to řekl končící předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Uvedené kontroly mohou být teoreticky zavedeny brzy po 31. říjnu, což je Londýnem plánovaný termín brexitu, poznamenala agentura Reuters. O brexitu spolu hovořili i český ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a britský ministr pro brexit Stephan Barclay.
23. 9. 2019Aktualizováno23. 9. 2019, 20:46|