TÉMA

Křivoklát

Oslavy 28. října nabídnou piety, závody i koncerty. Po dvou letech udělí prezident vyznamenání v den svátku

Pietní vzpomínka na Vítkově, předávání státních vyznamenání na Pražském hradě i kladení věnců po celé republice. Tak si budou Češi v pátek 28. října připomínat 104. výročí vzniku Československé republiky. Kromě tradičních událostí představitelů státu mohou lidé oslavit státní svátek třeba běžeckým závodem nebo večerními koncerty.
25. 10. 2022|

30 let zpět: Na návštěvě hradů Křivoklát, Bečov a Hluboká

Existuje na Křivoklátu síť tajných podzemních chodeb, jakým všemožným účelům sloužil v posledních desetiletích hrad Bečov a jaké to na něm zanechalo stopy? A je pravda, že na Hluboké docházelo k rabování a demolování Šteklu? Na otázky odpovídá trojdílná reportáž o tuzemských hradech.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
21. 10. 2020|

Ve Zbečně vykopali pohřebiště z doby Přemyslovců i pozůstatky pravěkého osídlení

Téměř padesát hrobů z doby Přemyslovců odkryli archeologové v obci Zbečno nedaleko Křivoklátu. Pohřebiště podle nich pochází z přelomu 11. a 12. století, kdy v obci stál lovecký dvůr knížat. Záchranný archeologický výzkum ve Zbečně probíhá od letošního 16. ledna.
2. 4. 2020|

Vítězili nezávislí. Nové zastupitele volili v deseti obcích a jedné pražské čtvrti

K sobotním opakovaným komunálním volbám přišlo přes polovinu oprávněných voličů, účast se však na jednotlivých místech výrazně lišila, například ve Vsi Touškově na Plzeňsku byla jen 23 procent, zato ve Zlaté u Prahy a také v moravském Skřípově přišly přes tři čtvrtiny. Všichni noví zastupitelé kandidovali jako nezávislí – buď samostatně, nebo na kandidátkách sdružení nezávislých kandidátů. Nová zastupitelstva dostalo deset obcí a jedna pražská městská část.
15. 9. 2019|