TÉMA

Marek Hlavica

Resort zdravotnictví se nového šéfa komunikace nedočkal. Nedivíme se, říkají zkušení píáristé

Od začátku března měl na ministerstvu zdravotnictví působit člověk, který by kromě odboru komunikace řídil vše, co by se k novinářům a veřejnosti dostávalo o covidu, očkování a platných opatřeních. V den jeho nástupu ale resort oznámil, že vítěz výběrového řízení nenastoupil. Rok od vypuknutí pandemie tak Česko stále nemá člověka, který by systematicky vedl krizovou komunikaci. Je vůbec ještě reálné někoho sehnat? Na to se ptal pořad Newsroom ČT24.
6. 3. 2021|

Firmy netuší, u jakých titulků se jejich reklamy objeví. Agentury chtějí omezit inzerci na dezinformačních webech

Asociace komunikačních agentur (AKA) bude apelovat na zákazníky, aby se vyhýbali inzerci na dezinformačních webech. Chce tak chránit jejich značky a omezit šíření dezinformací. Tento týden to na konferenci v Senátu oznámil ředitel asociace Marek Hlavica. Inspiraci hledá na Slovensku, u projektu Konšpirátori.sk.
7. 12. 2019|

Bluesman se v kinech podělí o svůj světový názor

Eric Clapton nebo Billy Gibbons mají jedno společné – elektrické kytary od Petera Jurkoviče. Příběh nedávno zesnulého výrobce kytar se stal inspirací k dokumentu ukazujícímu, že blues není jen hudebním, ale i životním stylem. Snímek je debutem Michala Rákosníka. Jeho Bluesman hrábne v kinech do strun 10. října, o necelý měsíc dříve se představuje trailerem.
14. 9. 2019|