TÉMA

Matrix

Probuď se, Neo. Matrix slaví čtvrtstoletí od premiéry, studio oznámilo pátý díl

Akční sci-fi Matrix mělo premiéru před 25 lety. O tom, že proměnilo Hollywood, se píše při každém výročí uvedení, nyní se ale stále častěji ozývají hlasy, že se snímek stává méně sci-fi a více technologickou realitou. Naposledy mezi realitou a iluzí hrdinové Neo a Trinity přecházeli před třemi lety v rozpačitě přijímaném filmu Matrix Resurrections. Studio ve středu oznámilo, že vznikne pátý díl.
3. 4. 2024|

Mužům by prospělo, kdybychom žili ve feministickém světě, říká spisovatelka Adichiová

Světoznámá autorka Chimamanda Ngozi Adichiová v interview pro ČT24 poodhaluje, jaké mylné představy panují o feminismu. Spisovatel David Mitchell, který se proslavil románem Atlas mraků, zase v rozhovoru mluví o scénáři očekávaného filmu The Matrix Resurrections, který napsal společně s režisérkou Lanou Wachowski. Hostem akce Svět knihy byl vedle dvou zmíněných autorů také polský novinář Witold Szabłowski, s nímž ČT24 také natáčela.
29. 9. 2021|

Studio Warner Bros. otřáslo továrnou na sny. Duna, Wonder Woman či Matrix 4 budou zároveň v kinech i na streamu

Hollywoodské studio Warner Bros. uvede příští rok všechny svoje filmy ve Spojených státech zároveň v kinech i na streamovací platformě HBO Max, a to ve stejný čas. Společnost reaguje na minimální prodej lístků na nové filmy a na fakt, že většina amerických promítacích sálů je uzavřená. Jde o průlom v letitém modelu distribuce filmů, který podle pozorovatelů poškodí kina a nepůjde o vratný proces. HBO Max bude v druhé polovině roku 2021 k dispozici i v Česku.
4. 12. 2020|

Dostřílel jste, pane Andersone? Matrix ovládne kina i počtvrté

„Dokud bude Matrix existovat, nikdy nebude lidstvo svobodné.“ A podle posledních informací Matrix existovat bude. Šéf produkční společnosti Warner Bros. Pictures tento týden fanouškům dystopické ságy oznámil, že se chystá pokračování. Čtvrtý díl zatím oficiálně nemá stanovené datum uvedení do kin, známo ani není, o čem vlastně bude.
22. 8. 2019|