TÉMA

Soutice

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Na D1 začne o víkendu rekonstrukce úseku Soutice–Loket, řidiče čekají omezení

Během posledního dubnového víkendu se budou muset řidiči na D1 připravit na omezení mezi Souticemi a Loktem. Začnou tam totiž stavební práce za miliardu korun. Půjde o sedmý a zároveň poslední úsek, do kterého se letos v rámci modernizace D1 zakousnou stavební stroje. Na místě přibude nový povrch vozovky a úsek se dočká také rozšíření. Práce by měly skončit letos v září.
24. 4. 2020|

D1 na Benešovsku je znovu průjezdná, od rána ji blokovala nehoda kamionu s kyselinou

Řidiči už projedou D1 na Benešovsku bez omezení. Dálnice tam byla na 66. kilometru ve směru na Brno zhruba osm hodin uzavřená kvůli nehodě kamionu, který převážel kyselinu fosforečnou. Podle policie se při havárii nikdo nezranil.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 16:48|

D1 u Brna čeká o víkendu uzavírka kvůli demolici nadjezdů. Na Vysočině budou nová omezení

O víkendu čekají řidiče na D1 uzavírky a dopravní omezení. Kvůli demolici tří nadjezdů bude ze soboty na neděli dálnice zcela uzavřená mezi 168. a 178. kilometrem na Brněnsku. Na Vysočině u Humpolce budou v opravovaných úsecích auta jezdit od pátku do neděle přechodně jedním pruhem.
16. 4. 2020|

První dva týdny úsekového měření na D1: Mezi Souticemi a Loktem rychlost překročilo více než 6500 řidičů

Přes 6500 neukázněných řidičů odhalily radary za první dva týdny úsekového měření na D1 mezi Souticemi a Loktem, víc než devadesát procent z nich zachytily přístroje ve směru na Prahu. Jde o úsek, kde se letos začalo měřit nejdřívě, nyní však již radary hlídají řidiče i na dalších dvou rozkopaných místech na D1. Od noci z neděle na pondělí začne ostré měření ještě na dalším úseku – u Velkého Meziříčí.
29. 8. 2019|

První víkend úsekového měření na D1: Mezi Souticemi a Loktem překročilo rychlost 1183 řidičů

Víc než tisícovka řidičů o víkendu projela právě modernizovaným úsekem D1 mezi Souticemi a Loktem rychleji než povolenou osmdesátkou. Polovina z toho byli cizinci. Chytly je při tom kamery, které se naostro spustily o půlnoci z pátku na sobotu. Je to vůbec první letošní úsekové měření na D1. Následně by se radary měly zapnout ještě na dalších třech rozkopaných úsecích dálnice.
19. 8. 2019|