TÉMA

Sviadnov

Lumius ukončí dodávky elektřiny a plynu, má přibližně 1500 zákazníků

Společnost Lumius ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku ukončí dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Firma uvedla, že v poslední době měla zhruba 5500 odběrných míst, kterým poskytovala dodávky elektřiny a plynu. Znamená to přibližně 1500 zákazníků. Většina jich je chráněna institutem dodavatele poslední instance, a mají tak dodávky elektřiny a plynu zajištěny.
11. 1. 2022|

Dominanta Sviadnova zmizí. Společnost OKD začala bourat těžní věž bývalého dolu

Společnost OKD začala bourat těžní věž v areálu bývalého dolu ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku. Demolice potrvá zhruba tři týdny. Odstranění těžní věže a uzavření vtažné jámy jsou nutné, je to součást konečné likvidace dolu. Sousední věž nad výdušnou jámou je kulturní památkou a zůstane nedotčená.
26. 11. 2020|

Lidé blokovali silnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Chtějí bezplatný souběžný úsek dálnice

Starostové a zástupci obcí a měst ležících podél dálnice D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem v Žabni symbolicky blokovali dopravu na souběžné silnici. Chtěli tak upozornit na situaci, kdy spousta řidičů zpoplatněnou dálnici objíždí přes okolní obce, což tam zhoršuje bezpečnost obyvatel, znečišťuje ovzduší a zvyšuje hluk.
19. 11. 2020|

OKD zasypává jámy dolu Paskov ve Sviadnově. Hotovo bude příští rok na jaře

Těžební společnost OKD začala v pondělí ve Sviadnově na Frýdecko-Místecku zasypávat první z uzavřených jam někdejšího černouhelného Dolu Paskov. Ve Sviadnově zasype dvě jámy, první z nich je hluboká asi 600 metrů a bude se zasypávat dva týdny, druhá má hloubku přes 900 metrů a její zasypání potrvá tři čtvrtě roku. Práce přijdou na desítky milionů korun.
12. 8. 2019|