TÉMA

Pasta Oner

Blahobyt na hraně krize. Pasta Oner vytvořil postapokalyptickou krajinu

Žijeme na horizontu pozlaceného věku, upozorňuje umělec Pasta Oner v liberecké Oblastní galerii. Na výstavě The Gilded Age znázorňuje současnou společnost balancující na hraně globálních krizí a zpochybňující svůj blahobyt. Instalaci v podobě postapokalyptické krajiny, do níž zahrnul svá díla pracující s odkazy na pop-art i slavné mistry, vytvořil přímo pro prostor galerie.
9. 6. 2023|

Sedm českých umělců založilo FIRMU, musí být manažery vlastního úspěchu

Ve své tvorbě vycházejí z graffiti subkultury a pojí je dlouholeté přátelství a věk blížící se čtyřicítce. Sedm výtvarníků jedné generace založilo nové umělecké uskupení, kterým reflektují postavení umělce v jednadvacátém století. FIRMA se představuje první společnou výstavou v pražské galerii Nová síň, kde také prezentuje svůj manifest.
8. 10. 2021|

Dýmka a telefon za statisíce. Pasta Oner vydraží obraz v Londýně

Obraz Pipe and Phone českého výtvarníka, který si říká Pasta Oner, se bude na podzim dražit v londýnské aukční síni Sotheby's. Dílo umělce, který v devadesátých letech přicházel do konfliktů s policií kvůli graffiti, se podle odhadů vydraží až za patnáct tisíc liber (přes čtyři sta tisíc korun). Jiná Onerova díla mohou zájemci zhlédnout v českých galeriích, v současnosti jeho tvorbu najdou například v Hluboké nad Vltavou.
5. 8. 2019|