TÉMA

Mitsubishi Motors

Británie zahájila vývoj stíhačky Tempest. Stroj má využít umělou inteligenci i autonomní drony

Británie zahájila vývoj vojenské stíhačky nové generace. Stroj bude využívat umělou inteligenci a řídit hejna autonomních dronů. Na projektu bude Londýn spolupracovat s Římem a Tokiem. V plném bojovém nasazení by Tempest (v překladu Bouře) měl být v roce 2035. Tak, aby plnil všechny úkoly futuristického vzdušného boje.
11. 12. 2022|

Ve Francii vydali zatykač na bývalého šéfa Nissanu Carlose Ghosna, píše WSJ

Francouzská prokuratura vydala mezinárodní zatykač na bývalého generálního ředitele japonské automobilky Nissan Carlose Ghosna, který vedl i francouzskou automobilku Renault. Ve čtvrtek o tom informoval americký list The Wall Street Journal (WSJ). Francouzi mají podezření, že Ghosn zneužil peníze Renaultu. Manažer se tomuto kroku podle svého mluvčího podivuje, uvedla agentura Reuters.
22. 4. 2022|

Aliance Renault-Nissan-Mitsubishi představila novou strategii. Každý z členů se zaměří na své silné stránky

Automobilová aliance Renault-Nissan-Mitsubishi bude dále standardizovat platformy a společně nakupovat, aby snížila náklady. Každý ze zmíněných výrobců automobilů se pak bude soustředit na své silné stránky, vyplývá ze zveřejněného strategického plánu.
27. 5. 2020|

Nissan a Renault popírají informace, že chtějí ukončit spolupráci

Francouzská automobilka Renault a její japonský partner Nissan Motor popírají, že jejich alianci hrozí rozpad, informovala agentura Reuters. Zprávy o blížícím se ukončení aliance, do které patří i japonská automobilka Mitsubishi Motors, se objevily v některých médiích. Akcie firem na to zareagovaly propadem na několikaletá minima. Od konce roku 2018, kdy byl v Japonsku zadržen hlavní šéf aliance Carlos Ghosn, akcie odepsaly už asi 40 procent.
14. 1. 2020|

Na první místo ve výrobě aut se v pololetí dostala skupina Volkswagen

Aliance automobilek Nissan Motor, Renault a Mitsubishi Motors přišla v pololetí o vedoucí postavení v globálním prodeji aut a propadla se až na třetí příčku. Jedničkou v prodeji byla německá automobilová skupina Volkswagen, druhou příčku obsadila skupina Toyota Motor. Uvedla to v úterý agentura Kjódó.
30. 7. 2019|