TÉMA

Dan Coats

Chtěl jsem koronavirus zlehčovat, nechtěl jsem vyvolat paniku, přiznal Trump v nové knize

Americký prezident vědomě zlehčoval hrozbu koronaviru se záměrem předejít panice. Vyplývá to z rozhovoru s renomovaným novinářem Bobem Woodwardem, jehož kniha Rage (Hněv) vyjde příští týden. Úryvky z ní a především pak audionahrávky dokazující Trumpovy výroky se dostaly do amerických médií. Podle Trumpova protikandidáta Joea Bidena hraničí jeho slova se zločinem.
10. 9. 2020|

Místo boje s terorismem správa špionáže. Trump jmenoval šéfem tajných služeb Maguirea

Úřadujícím šéfem amerických tajných služeb bude Joseph Maguire. Oznámil to ve čtvrtek na Twitteru prezident Donald Trump. Dosavadní ředitel Národního protiteroristického střediska Maguire převezme úřad po Danu Coatsovi 15. srpna, oznámil Trump. Není ale jasné, zda Maguire ve funkci zůstane a stane se řádným šéfem tajných služeb.
9. 8. 2019|

Šéf amerických tajných služeb Coats odstoupí, oznámil Trump. S prezidentem měl několik sporů

Šéf amerických tajných služeb (DNI) Dan Coats k 15. srpnu odstoupí z funkce a jeho místo zaujme republikánský kongresman John Ratcliffe. Na Twitteru to oznámil prezident Spojených států Donald Trump, čímž potvrdil nedělní zprávu deníku The New York Times. List, který se ve zprávě odvolával na své zdroje, označil Ratcliffa za prezidentova věrného zastánce.
28. 7. 2019Aktualizováno28. 7. 2019, 23:08|