TÉMA

Smědava

Na Karlovarsku sjel ze silnice autobus s dětmi. Ledovka komplikuje dopravu

V Česku se v noci na pondělí a ráno tvořila ledovka a ve vyšších polohách napadl další sníh. U Horní Blatné na Karlovarsku zasahovali hasiči u dopravní nehody autobusu, který se zadními koly dostal mimo vozovku. Cestovalo v něm šest dětí. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté řešili několik drobných nehod i v Ústeckém kraji. Silničáři vyslali do terénu desítky posypových vozů, další větší problémy nezaznamenali.
21. 11. 2022|

V Jizerských horách začala demolice horské chaty na Smědavě, nahradí ji wellness hotel

V Jizerských horách začala tento týden demolice horské chaty Smědava v Bílém Potoce na Liberecku, zůstat z ní by měla jen terasa. Známou chatu z roku 1935 mezi vrcholem Jizera a Plochým vrchem by podle webu Liberecká drbna měl nahradit wellness hotel.
6. 10. 2021|

Na sedmero skautů vystříleli tři tisíce nábojů. Od komunistické operace Jizerka uběhlo 70 let

Sedmičlenná skupina skautů z Podkrkonoší se v létě 1949 pokusila utéct za hranice – komunistický režim jejich hnutí zakázal a členům hrozila perzekuce. Plán na emigraci ovšem skončil v Jizerských horách krvavým přepadením bezpečnostními složkami, při kterém dva skauti zemřeli a další čekalo mnohaleté vězení. Od policejní „operace Jizerka“ uběhlo 24. července sedmdesát let, a třebaže přesné místo tvrdého zásahu není známé, stopy po akci Státní bezpečnosti se objevují dodnes.
24. 7. 2019|