TÉMA

Triády

Protestující v Hongkongu se vydali na nepovolený pochod, policie chránila čínský úřad slzným plynem

Nový protest v Hongkongu přivedl v neděli do ulic v centru tisíce lidí. Policie proti účastníkům použila slzný plyn. Místní tisk informuje také o dvou salvách gumových projektilů. Úřady zadržely deset lidí. Už v sobotu tisíce demonstrantů zaplnily ulice čtvrti Yuen Long přesto, že úřady protest zakázaly. Zranění utrpělo 24 osob.
28. 7. 2019Aktualizováno28. 7. 2019, 19:56|

Zakázaný protest. Tisíce lidí v Hongkongu odmítly násilí, policie na ně vytáhla slzný plyn a gumové projektily

Tisíce demonstrantů zaplnily ulice hongkongské čtvrti Yuen Long přesto, že úřady protest zakázaly. Lidé, často oděni v černém, protestují proti násilí a nečinnosti policie. Policie se snažila rozehnat davy slzným plynem a gumovými projektily. Obyvatelé Hongkongu se sešli na místě, kde před týdnem na účastníky protivládní demonstrace zaútočily zločinecké gangy.
27. 7. 2019Aktualizováno27. 7. 2019, 16:51|

Policie v Hongkongu dopadla podezřelé z útoků na nádraží. Muži v maskách bili demonstranty tyčemi

Hongkongská policie zadržela šest lidí v souvislosti s nedělním útokem maskovaných násilníků na kolemjdoucí a prodemokratické aktivisty, kteří se vraceli z protestů. Někteří z podezřelých jsou údajně napojení na zločinecké gangy, takzvané triády, píše agentura AP. Zranění utrpěly desítky lidí. Peking obvinil z násilí a chaosu v Hongkongu Spojené státy.
23. 7. 2019|

Dav maskovaných mužů útočil na cestující na nádraží v Hongkongu. Zraněných jsou desítky

Desítky maskovaných mužů vyzbrojených kovovými a dřevěnými holemi vtrhly v neděli večer na vlakové nádraží v hongkongské čtvrti Yuen Long a zaútočily na kolemjdoucí a protivládní demonstranty, kteří se vraceli z protestní akce. Hospitalizováno bylo 45 zraněných, jeden je v kritickém stavu, informovaly místní zdravotnické zdroje.
22. 7. 2019Aktualizováno22. 7. 2019, 13:51|