TÉMA

Rian Johnson

Daniel Craig jako svérázný detektiv usvědčuje vraha ve Skleněné cibuli

Extravagantní detektiv Benoit Blanc řeší další případ. Do kin a poté na streamovací službu se tak vrací i jeho představitel Daniel Craig, který tak má další příležitost vymanit se ze škatulky Jamese Bonda. Pokračování satirické detektivky Na nože má podtitul Skleněná cibule a kromě Craiga si v ní zahráli Edward Norton, Ethan Hawke či Kate Hudsonová.
25. 11. 2022|

Recenze: Ohromující akce a příliš opatrný konec. Vzestup Skywalkera uzavírá ságu Star Wars

Série z „předaleké galaxie“ dospěla ke svému (prozatímnímu) konci. Režisér J. J. Abrams, jenž se vrací do velitelské pozice, musí zápolit s tíhou přes čtyři dekády budované mytologie i se zástupy natěšených, obezřetných a rozzuřených fanoušků.
18. 12. 2019|

Sága rodu Skywalkerů míří do finále. Star Wars představily nový trailer

Nová upoutávka láká na devátou epizodu série Star Wars, v níž se završí osudy postav Rey, Finna, Poea a Kyla Rena, které představil snímek Síla se probouzí v roce 2015. Nový film s podtitulem Vzestup Skywalkera má být zároveň finálním příspěvkem ságy, jejíž vyprávění začalo před 42 lety. Studio Disney ale počítá s tím, že v budoucnu vzniknou další snímky ze světa Star Wars, nebudou se však už točit kolem rodiny Skywalkerů.
22. 10. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Po Star Wars rozplétá Rian Johnson vražedný případ

Režisér a scenárista Rian Johnson se ve svém novém filmu Knives Out zhlédl v díle slavné autorky detektivek Agathy Christie. Nabízí totiž vlastní variaci na pátrání po vrahovi se svérázným vyšetřovatelem obklopeným nespočtem možných podezřelých. V listopadu bude zřejmé, jestli se režisér zároveň pustil do žánrové revize, jako to udělal při svém posledním angažmá u série Star Wars.
6. 7. 2019|