TÉMA

Jedovnice

Zdražení nájemného, vysoké pokuty za nedodržení smlouvy. Chataře v Jedovnicích obec zaskočila

Chataři v Jedovnicích na Blanensku nesouhlasí s novými pravidly nájmů. Jejich nemovitosti stojí na pozemcích městyse, který se rozhodl pro zdražení i nové podmínky, za kterých mohou chaty a jejich okolí užívat. Vedení Jedovnic rozhodnutí hájí dlouho nezměněnou výší nájmů i problémovým chováním některých chatařů.
včera|

Obce na Jedovnicku se napojují na blanenský vodovod. Trápí je nedostatek pitné vody

Vodohospodáři začali napojovat obce v okolí Jedovnic na páteřní blanenský vodovod. Investice za téměř 350 milionů korun má pomoci s dopady sucha. Kapacita jedovnického prameniště už totiž zejména v letních měsících přestává oblasti stačit. Nové potrubí a vodojemy mají zajistit dodávky i v příštích letech.
3. 6. 2020|

Potřetí zrušený rozsudek. Vrchní soud se postavil za obžalovaného z přepadení rodiny v Jedovnicích

Rozsudek nad Martinem Koudelkou, kterého na osm a půl roku poslal do vězení brněnský krajský soud, ve středu zrušil Vrchní soud v Olomouci. Rozhodl tak už celkově potřetí. Koudelka měl údajně přepadnout v Jedovnicích na Blanensku rodinu v jejich domě. Vrchní soud také nařídil, aby se věcí zabýval jiný senát než ten, který Koudelku už třikrát odsoudil.
11. 12. 2019|

Chráněné území kolem Moravského krasu je větší, hospodaření na polích se změní

O šest kilometrů čtverečních se zvětšila rozloha chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Jde o první změny území po více než 60 letech. Nařízení vláda schválila už letos v dubnu, teď přechází do praxe. Nová chráněná krajinná oblast (CHKO) by také mohla vzniknout na jižní Moravě u soutoku řek Dyje a Morava.
12. 7. 2019|

Vzorek DNA na lepicí pásce podle soudu usvědčil muže z přepadení rodiny v Jedovnicích

Krajský soud v Brně poslal v úterý obžalovaného Romana Koudelku za přepadení páru s dítětem a krádež 890 tisíc korun na 8,5 roku do vězení. Mladý pár napadla dvojice v rodinném domě v Jedovnicích na Blanensku v roce 2012. Jde o třetí odsuzující rozsudek, předchozí dva vrchní odvolací soud zrušil. Koudelka vinu odmítá, obhajoba se proti nepravomocnému rozsudku odvolala.
3. 7. 2019|