TÉMA

Thermal

Bazén v karlovarském Thermalu se po sedmi letech otevřel veřejnosti

Karlovarský hotel Thermal, který je ve vlastnictví státu, v neděli po rekonstrukci otevřel znovu svůj venkovní bazén. Jde o první část bazénového a saunového centra, které má být celé hotovo letos na podzim. I když jsou na stavbě ještě nedodělky, bazén už mohou využívat první návštěvníci. Uzavřený byl sedm let.
22. 8. 2021|

Vláda podpořila továrnu na baterie pro elektromobily i více peněz pro sociální služby

Vláda schválila memorandum mezi ministerstvem průmyslu a obchodu a ČEZ o podpoře projektu továrny na baterie pro elektromobily v Česku, takzvané gigafactory. Očekávaná investice je přes 50 miliard korun. Více peněz podle vlády zamíří do sociálních služeb nebo do karlovarského hotelu Thermal. Odhad nákladů na obnovu majetku po tornádu činí podle vládního dokumentu k 23. červenci 5,3 miliardy korun. Podle vlády bude také od úterý hlavní hygieničkou Pavla Svrčinová, která je nyní pověřená výkonem této funkce.
26. 7. 2021Aktualizováno26. 7. 2021, 20:47|

Modernizací už prošlo na 270 pokojů hotelu Thermal. Investice státu přesáhne půl miliardy korun

Už téměř 270 pokojů karlovarského hotelu Thermal prošlo částečnou nebo kompletní modernizací. Ta je součástí celkové rekonstrukce, která má za cíl snížit energetickou náročnost hotelu a při zachování původní architektonické koncepce výrazně zvýšit komfort pro hosty. Znovu zprovozněn má být i areál venkovního bazénu.
10. 8. 2020|

Karlovarského hotelu Thermal se ujme nový ředitel, ještě letos mají začít opravy

Hotel Thermal bude mít od října nového ředitele a ještě letos by měla začít rekonstrukce interiéru hotelu. Znovuotevření by se měl také dočkat známý venkovní bazén, jehož provozu se na patnáct let ujme nový nájemce. Plány na rekonstrukci hotelu a bazénu představil v pátek předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Rekonstrukce hotelu vyjde na 580 milionů korun, bazén stát opraví za 110 milionů.
30. 8. 2019Aktualizováno30. 8. 2019, 15:38|

Evergreen Thermal aneb „Ten barák potřebuje zásadní opravu“

Opravené promítací sály, červený koberec, záře reflektorů. Jenže – jak říká Jiří Bartoška – je to „potěmkiáda“, stačí udělat čtyři kroky mimo festival „a tam je vidět, že ten barák potřebuje zásadní opravu“. Řeč je o hotelu Thermal, hlavním dějišti přehlídky, s níž se do Varů každý rok vrací i debaty o čím dál zoufalejším stavu budovy, vystavěné na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století podle návrhu manželů Machoninových. Hotel vlastní stát a je ve správě ministerstva financí. Aktuální slib zní: do příštího ročníku bude rekonstruováno více než sto pokojů a napřesrok by si hosté konečně mohli zaplavat i v bazénu.
30. 6. 2019|