TÉMA

Bögl & Krýsl

Odvolací soud uložil podmíněné tresty v případu pádu mostu ve Vilémově na Vysočině

Odvolací soud v Pardubicích znovu uložil podmíněné tresty pro čtyři muže obžalované kvůli tragickému pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Všichni byli odsouzeni na 1,5 roku vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Soud se případem zabýval poté, co Nejvyšší soud rozsudek zrušil. V případu jde o Michala Hejkala, Milana Macuru, Juraje Noska a Františka Lízala. Na stavbě působili v různých rolích, jako dozor či stavbyvedoucí. Podle soudu zavinili obecné ohrožení z nedbalosti.
19. 3. 2024|

Soud zmírnil čtyřem mužům podmínky za pád mostu ve Vilémově, pátého zprostil

Odvolací soud v Pardubicích v úterý zmírnil tresty čtyřem z pěti mužů obžalovaným kvůli pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku v roce 2014. Pátého obžaloby z obecného ohrožení z nedbalosti zprostil. Okresní soud v Havlíčkově Brodě odsoudil loni v srpnu pět mužů ke dvěma letům vězení s dvouletým podmíněným odkladem, odvolací soud tresty zmírnil na 1,5 roku vězení s odkladem na dva roky. Při neštěstí zemřeli čtyři dělníci, další dva utrpěli zranění.
21. 3. 2023Aktualizováno21. 3. 2023, 15:01|

Pokuta za pád mostu ve Vilémově platí, potvrdil ji Ústavní soud. V troskách zemřeli čtyři lidé

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost společnosti Bögl a Krýsl, a definitivně tak potvrdil pokutu 650 tisíc korun kvůli neštěstí při opravě mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. V troskách mostu zemřeli v září 2014 čtyři lidé, další dva se zranili. Pokutu firmě uložil Státní úřad inspekce práce, loni ji potvrdil také Krajský soud v Českých Budějovicích a letos Nejvyšší správní soud.
24. 6. 2019|