TÉMA

Okresní soud v Trutnově

Řidič, který měl způsobit tragickou nehodu v Krkonoších, se u soudu omluvil. Jel skoro 160 kilometrů v hodině

Řidič Vojtěch Chaura, který loni v září podle obžaloby způsobil tragickou nehodu mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem, ve čtvrtek u Okresního soudu v Trutnově přiznal vinu. Chaura řídil sportovní vůz Ford Mustang a srazil se v protisměru s protijedoucím autem, v němž zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů. Jeho manželka byla těžce zraněna. Podle státní zástupkyně Dagmar Čevelové jel Chaura s mustangem před nehodou rychlostí až 158 kilometrů v hodině.
10. 9. 2020Aktualizováno10. 9. 2020, 15:52|

Soud rehabilitoval Pavla Wonku, posledního politického vězně, který zemřel za mřížemi

Okresní soud v Náchodě rehabilitoval disidenta Pavla Wonku za vazební věznění a trestní stíhání v dubnu roku 1988. Návrh soudu podal bratr Pavla Wonky Jiří. Jako pozůstalý bude moci požádat stát o odškodnění za bratrovo nezákonné třítýdenní věznění. Pavel Wonka zemřel za dosud nevyjasněných okolností ve vězení 26. dubna 1988. Je označován za posledního politického vězně komunistického režimu v Československu, který zemřel ve vězení.
16. 10. 2019|

Úředníci ve Špindlerově Mlýně nechali vyrůst apartmány na místě rodinných domů. Soud trestal podmínkou

Okresní soud v Trutnově ve čtvrtek potrestal dvojici úředníků obžalovaných kvůli stavbě dvou apartmánových domů ve Špindlerově Mlýně. Ty vyrostly na místě určeném pro rodinné domy. Bývalý vedoucí místního odboru výstavby Petr Kubec dostal tři roky vězení s podmínkou na pět let, peněžitý trest sto tisíc korun a zákaz činnosti ve státní správě a samosprávě na deset let. Úřednice královéhradeckého krajského úřadu Jana Svobodová jen čtyřicetitisícovou pokutu.
20. 6. 2019Aktualizováno20. 6. 2019, 14:31|