TÉMA

Tomáš Mrázek

Poškozený vodovod v Praze 13 je opraven. Voda z kohoutků začně téct kolem poledne
Pražské vodovody a kanalizace (PVK) dokončily v noci opravu vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 a začaly s proplachováním potrubí. Nyní čekají na výsledky rozboru kvality vody. Pokud bude v pořádku, zahájí vodárny napouštění vodovodní sítě a dodávka vody by mohla být obnovena okolo 12:00, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Kvůli poruše vodovodních řadů z 80. let minulého století se ocitlo bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13.
31. 3. 2022|
Desítky tisíc Pražanů jsou kvůli havárii bez vody. Některé školy neotevřely
Kvůli poruše vodovodních řadů v Líšnické ulici v Praze 13 je bez dodávek vody zhruba 77 tisíc odběratelů v lokalitách Jinonic, Stodůlek, Ořechu, Řeporyj, Zadní Kopaniny a části Prahy 13. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) by měly začít napouštět vodovodní řady v západní části Prahy v průběhu čtvrtka. Obnova potrubí by měla začít ve středu večer, do té doby budou pokračovat práce na jeho odkrytí. Příčinou havárie byla zřejmě únava materiálu, řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek. Městská část Praha 13 informovala, že kvůli poruše jsou ve středu uzavřené některé školy a školky.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 16:52|
Zdražuje voda i odpady. Může za to nižší spotřeba nebo více obalů
Lidé si letos za vodu na většině míst Česka připlatí víc, než se čekalo. Spotřeba v posledním roce klesá, podle vodárenských společností ale není možné zastavit plánované investice do infrastruktury. Velký růst cen tak lze čekat třeba v Praze, kde se snížila spotřeba vody skoro o desetinu. Víc si leckde lidé připlatí i za odpad, protože je ho víc.
20. 3. 2021|
V Dolních Počernicích praskl vodovodní řad z roku 1914. Do kaverny se propadla dvě auta
V Dolních Počernicích v sobotu ráno prasknul nejstarší přivaděč z káranské vodárny do Prahy. V místě, kde vodovodní řad z roku 1914 prasknul, se vytvořila kaverna a do ní se propadly dva zaparkované automobily. Dodávky vody pro Prahu nejsou omezeny, z Káraného vedou do Prahy ještě další dva přivaděče. V sobotu to řekl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek.
8. 8. 2020|
Voda v Praze na Žižkově znovu teče. Havárie v noci postihla 52 tisíc lidí
Kvůli poruše vodovodního řadu netekla od středečního večera na území městských částí Praha 3 a Praha 10 v některých ulicích voda. Pražské vodovody a kanalizace (PVK) začaly dodávky pitné vody obnovovat během noci. Havárie se dotkla 52 tisíc lidí, ve čtvrtek dopoledne už voda proudila do všech dotčených domácností. Havárie by měla být zcela opravena do odpoledních 15 hodin.
23. 10. 2019Aktualizováno24. 10. 2019, 11:04|
Hamáček: Pokud bude zvolen Semín do Rady ČTK, nemá smysl pokračovat v koalici
Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček pro ČT uvedl, že zvolení kandidáta hnutí Svoboda a přímá demokracie Michala Semína do Rady České tiskové kanceláře by byl obrovský koaliční problém. Pokud by ke zvolení došlo, nemá podle něj smysl v koalici pokračovat. Podle premiéra Andreje Babiše hnutí ANO Semína do Rady ČTK nevolilo a volit nebude.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 20:01|