TÉMA

Karolína Koubová

V Jihlavě odchází Piráti a Fórum do opozice, o koalici jedná ANO s ODS a lidovci

V Jihlavě budou jednat o koalici už jen ANO a ODS s lidovci, tedy dvě uskupení, která získala v komunálních volbách nejvíc hlasů. Zástupci těchto stran řekli, že se sejdou v neděli. O výsledku by měli informovat v pondělí dopoledne. Uskupení Pirátů a Fóra odchází do opozice. V sobotu to sdělila primátorka Karolína Koubová, která společnou kandidátku vedla. Ustavující zasedání městského zastupitelstva začne v pondělí hodinu po poledni.
22. 10. 2022|

V neděli potvrdily testy 3740 případů covidu-19. Starosta Prahy 1 hájil trhy na Václavském náměstí

Počet nově potvrzených případů covidu-19 klesl v neděli zhruba o desetinu oproti předchozímu týdnu. Pozitivních testů bylo 3740, méně jich laboratoře potvrdily naposledy 7. listopadu. Oproti minulému týdnu klesl zhruba o čtvrtinu počet lidí, kteří s touto nemocí leží v nemocnicích. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) má ve středu na jednání vlády přinést konkrétní sadu protiepidemických opatření, která budou platit do konce letošního roku. V Událostech, komentářích se představitelé městské části Praha 1, Jihlavy a Ostravy přeli o vánočních trzích.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 22:55|

Kraj Vysočina dá půl miliardy na stavbu multifunkční haly v Jihlavě

Kraj Vysočina přispěje na stavbu Horácké multifunkční arény v Jihlavě půl miliardou korun. Návrh krajské rady v úterý zastupitelé kraje schválili 29 hlasy z celkových 38. Stavbu s předpokládanými náklady okolo jedné a půl miliardy korun připravuje město. Jednou z podmínek poskytnutí krajské dotace je to, že Jihlava zajistí peníze na celý projekt. Ucházet se bude také o státní dotaci.
15. 6. 2021|

Na jihlavský magistrát od pondělí pouze s rouškou. Město zvažuje i jejich návrat do MHD

Jihlavský magistrát zavede od pondělí 13. července povinné nošení roušek při vstupu do budov úřadu. Přímo na magistrátu se sice nemoc covid-19 zatím neprojevila, ale nemocná je jedna spolupracovnice města. Radnice také chystá preventivně další opatření, znovu by mohly být povinné i roušky v MHD.
11. 7. 2020|

Drtičku v Jihlavě staví rakouská nábytkářská firma načerno. Ale v dobré víře, tvrdí

Rakouský nábytkářský gigant a dřevozpracující podnik Kronospan staví v Jihlavě načerno. Bez stavebního povolení začal v areálu společnosti budovat obří drtičku a recyklační linku. Stavební úřad po kontrole vyzval k okamžitému ukončení prací a zahájil se společností řízení o odstranění stavby.
6. 6. 2019|