TÉMA

Petrovice u Karviné

Při nočním požáru střechy v Petrovicích u Karviné zemřel zkušený hasič

Při likvidaci menšího požáru střechy budovy v průmyslovém areálu v Petrovicích u Karviné zemřel v noci na středu jeden ze zasahujících hasičů. Informoval o tom mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Hasič se při zásahu vážně zranil poté, co se pod ním při vyšetřování požáru probořila střecha.
6. 11. 2019Aktualizováno6. 11. 2019, 14:48|

Lidé z Karvinska mohou jezdit do práce zdarma. Kraj nechce, aby za prací odcházeli do jiných regionů

Obyvatelé devíti obcí z Karvinska mohou za prací cestovat zdarma. Hejtmanství jim rozdá dopravní karty, takzvané ODISky pro cestování v integrovaném systému po celém kraji. Tímto krokem chce podpořit dojíždění zaměstnanců za prací, a zastavit odliv lidí z regionu. Už od roku 2017 tuto možnost mají obyvatelé Havířova, Karviné a Orlové a také lidé, kteří pracují ve zdejších zdravotnických zařízeních.
11. 9. 2019|

Hladiny řek na Moravě postupně klesají, lidé začínají uklízet a počítat škody

Hladiny řek na Moravě a ve Slezsku, které zvedly silné a vydatné deště v posledních dnech, klesají. Problémy způsobila například řeka Bečva na Přerovsku, Olše v Českém Těšíně nebo některé toky na Valašsku. Voda zaplavila několik silnic i sklepy a zahrady rodinných domů. Lidé začínají uklízet, škody se budou vyčíslovat v následujících dnech a týdnech.
24. 5. 2019|