TÉMA

Juraj Thoma

V Českých Budějovicích začala dlouho plánovaná rekonstrukce kulturního domu Slavie

Letité dohady o rekonstrukci kulturního domu Slavie v Českých Budějovicích končí. Jednu z nejcennějších historických staveb ve městě radnice nechá opravit. Proti způsobu obnovy objektu protestovali v minulosti památkáři i někteří architekti. Vedení radnice ale zahájilo práce s argumentem, že projekt už je roky schválený.
30. 5. 2023|

České Budějovice čekají změny v dopravě. Mají zklidnit situaci v centru

Od příštího týdne začnou v Českých Budějovicích platit velké dopravní změny. Původně chtělo město omezit tranzitní dopravu v historickém jádru už v pátek, firma ale potřebuje tři dny na osazení nových značek. Radnice chce novými omezeními zklidnit dopravu v historické části.
8. 7. 2022|

Obliba hazardu po koronavirové přestávce opět roste. Spor o hrací automaty nekončí

Obliba hazardních her roste. Loni Češi prohráli přes 36 miliard korun, to je o pět miliard víc než v roce 2018. Nejvíc peněz lidé nechali v herních automatech. A po útlumu během jarní koronavirové karantény se zájem opět zvyšuje. Některé iniciativy či například část pražských radních chtějí hrací automaty úplně zakázat.
26. 7. 2020|

Hlediště v Českém Krumlově se bude dál otáčet v zámecké zahradě. Areál památky UNESCO neopustí

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově zůstane v zámecké zahradě. Shodli se na tom v úterý zástupci Českých Budějovic s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Nová točna by mohla být poblíž nynějšího hlediště, u části zahrady zvané broskvovna, kde by mohlo vzniknout i zázemí.
30. 6. 2020|

Bývalý budějovický primátor Thoma je nevinný, šéf žalobců neuspěl s dovoláním

Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma je v případu smlouvy na počítačové vybavení nevinný. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman neuspěl s dovoláním u Nejvyššího soudu, kterým se snažil zvrátit osvobozující rozsudek pražského vrchního soudu z poloviny loňského března. Thoma čelil obžalobě ze zneužití pravomoci.
21. 5. 2019|