TÉMA

Blacklist

Tržby Huawei navzdory sankcím USA v pololetí zrychlily růst. Firma přepnula pozornost na domácí trh

Tržby čínského výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies, který je od poloviny května na černé listině Spojených států, zrychlily v prvním pololetí růst na 23,2 procenta z 15 procent před rokem. Společnost oznámila, že tržby stouply na 401,3 miliardy jüanů (1,34 bilionu korun), před rokem činily 325,7 miliardy jüanů. Dodávky chytrých telefonů pak vzrostly o 24 procent na 118 milionů kusů.
30. 7. 2019|

Tlak na Huawei rychle sílí. Google zřejmě omezí čínské firmě využití operačního systému Android

Společnost Google se chystá omezit čínské firmě Huawei používání svého operačního systému Android. Ta kvůli tomu přijde o aktualizace a později i o přístup k řadě služeb amerického gigantu, jako jsou například aplikace Play Store, Gmail a YouTube. Google tak reaguje na krok amerického ministerstva obchodu, které zařadilo Huawei na černou listinu. A podle agentury Bloomberg se rozhodly zmrazit dodávky pro Huawei i další velké americké firmy, například Intel, Qualcomm nebo Broadcom.
20. 5. 2019Aktualizováno20. 5. 2019, 15:42|

Seznam daňových rájů prořídl. EU z něj vyškrtla Arubu, Barbados a Bermudy

Evropská unie vyškrtla karibské státy Arubu, Barbados a Bermudy ze své černé listiny daňových rájů, tedy zemí, které s Evropou v oblasti daní nespolupracují. Změny v seznamu, který vznikl na konci roku 2017, potvrdili v Bruselu ministři financí osmadvacítky.
17. 5. 2019|