TÉMA

Mistrovství Evropy

„Všichni si to zasloužíme.“ Italové slavili výhru na fotbalovém Euru

Italský národní tým podruhé v historii (a poprvé od roku 1968) vyhrál fotbalové mistrovství Evropy, když o víkendu v londýnském Wembley porazil domácí Anglii 3:2 na penalty. Italové vyšli slavit do ulic, fotogalerie zachycuje oslavy v ulicích Říma i Milána a jak se dal slyšet gólman Gianluigi Donnarumma: „Máme fantastický tým a všichni si to zasloužíme.“
12. 7. 2021|

Pandemie ve světě: Slovensko zřídí na hranicích pruhy pro očkované, Německo mírní cestovní omezení

Slovenská policie po zintenzivnění kontrol dodržování karanténních povinností zřídí zejména na velkých hraničních přechodech zvláštní jízdní pruh pro cestující, jež byli očkováni proti covidu-19. Od nadcházejícího pátku bude Slovensko až na výjimky vyžadovat při vstupu do země karanténu od neočkovaných lidí. Německo nově zmírňuje omezení pro cestující z několika zemí včetně Velké Británie či Portugalska.
6. 7. 2021Aktualizováno6. 7. 2021, 20:57|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

Startuje opožděné fotbalové Euro. Provází ho protiepidemické restrikce

S ročním zpožděním začíná v pátek velká událost pro sportovní fanoušky: šestnácté mistrovství Evropy ve fotbale. Poprvé v historii se hraje po celém kontinentu. Koná se od 11. června do 11. července, mezi čtyřiadvaceti účastníky je i český národní tým. Na hráče i fanoušky se vztahují nejrůznější zdravotnická opatření, ať už jde o testy před zápasy, nebo podmínky spojené s mezinárodním cestováním.
11. 6. 2021|

Barumka letos nebude. Pořadatelé odložili 50. ročník zlínské rally, rizika jsou podle nich příliš vysoká

Barum Czech Rally Zlín se letos na konci srpna neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli jubilejní 50. ročník akce, která je součástí českého i evropského šampionátu, přeložit na příští rok. Vedle ekonomických důvodů se obávali i možných budoucích omezení v souvislosti s pandemií koronaviru.
1. 7. 2020|
Události komentáře

Pražské tramvaje řídí evropská šampionka. Raději zpomalit a uspat cestující, doporučuje Pravdová

Pražští řidiči tramvají patří mezi evropskou špičku. Na jejich mistrovství Evropy, které se začátkem května uskutečnilo v Bruselu, skončil tým z české metropole devátý z pětadvaceti. Třetí nejlepší řidičkou Evropy se stala Nikol Pravdová z Dopravního podniku hlavního města Prahy. „Nejraději jezdím po trase linky 11. Když mi cestující usínají, znamená to, že se jim jede dobře,“ řekla Pravdová v pořadu Události, komentáře.
10. 5. 2019|