TÉMA

Samsung Electronics

Pokračující nedostatek čipů zasahuje Škodu Auto a ještě tvrději její dodavatele

Automobilky po celém světě stále trápí nedostatek čipů. Podniky v Česku už kvůli tomu musely zastavovat výrobu. Například Škoda Auto ji koncem června omezila na další tři týdny. Situace dopadá i na subdodavatele, od nichž automobilky nyní odebírají méně komponentů.
19. 7. 2021|

Dědic Samsungu se vrací do vězení. Za korupci dostal dva a půl roku

Na dva a půl roku se vrátí do vězení dědic jihokorejského konglomerátu Samsung Electronics I Če-jong kvůli obvinění z korupce. Rozhodl o tom v pondělí jihokorejský vrchní soud. Policie ho vzápětí zadržela.
18. 1. 2021|

Intel prodává aktivity v oblasti paměťových čipů jihokorejskému konkurentovi

Americká společnost Intel se dohodla, že za devět miliard dolarů (208 miliard korun) prodá své aktivity v oblasti paměťových čipů NAND jihokorejskému konkurentovi SK Hynix, uvedla agentura Reuters. SK Hynix se tak stane druhým největším hráčem na trhu s čipy NAND a sníží náskok lídra trhu, jihokorejské společnosti Samsung Electronics.
20. 10. 2020|

Nové sankce proti Huawei ovlivní firmu i dodavatele, míní analytici

Přísnější americké sankce proti čínské společnosti Huawei Technologies ještě více naruší globální dodavatelský řetězec a firmě znemožní přístup k čipům vyrobeným na zakázku. Myslí si to odborníci, které oslovila agentura Reuters. Firma by podle nich mohla přijít o pozici největšího světového výrobce mobilních telefonů, ale hrozí i to, že s jejich výrobou skončí.
18. 8. 2020|

Huawei kvůli sankcím zastaví výrobu svých čipů Kirin

Čínské technologické společnosti Huawei Technologies v důsledku amerických sankcí docházejí čipy pro výrobu chytrých telefonů. Firma bude tak příští měsíc nucena zastavit produkci svých vlastních čipů Kirin, uvedl podle agentury AP šéf spotřebitelské divize Huawei Richard Yu.
8. 8. 2020|