TÉMA

Karolína Milerová

Dědictví po výtvarníkovi Zdeňku Milerovi si rozdělilo šest lidí, píše server Seznam Zprávy

Po výtvarníkovi Zdeňku Milerovi, autorovi postavičky Krtečka, bude dědit šest lidí, kromě pěti příbuzných i správkyně dědictví Milena Fischerová. Uvedl to server Seznam Zprávy, který si od soudu vyžádal usnesení o uzavření dědického řízení. Dědicové se navíc domluvili, že po vnučce Karolíně nebudou vymáhat náhradu za to, že ke Krtečkovi neoprávněně poskytovala licence. Rodina se zatím k detailům vyjadřovat nechce.
27. 4. 2020|

Spor o licenci na Krtečka končí dohodou. Malířova vnučka stáhla dovolání

Mnohaletý spor o práva na populární dětskou postavičku Krtka skončil dohodou. Vnučka výtvarníka Zdeňka Milera Karolína stáhla dovolání k Nejvyššímu soudu, ve kterém rozporovala verdikt nižší instance – ten v létě pravomocně určil, že její držení „krtkovských práv“ není platné, jak se toho snažila dosáhnout i správkyně výtvarníkova díla Milena Fischerová.
9. 3. 2020|

Licenční smlouvou na Krtečka se bude zabývat Nejvyšší soud. Milerova vnučka si podala dovolání

Spor o smlouvu, na jejímž základě vnučka Zdeňka Milera Karolína poskytuje práva na výrobu produktů s Krtečkem, bude řešit Nejvyšší soud. Milerová totiž podala dovolání proti březnovému rozsudku Vrchního soudu v Praze. Ten pravomocně rozhodl, že licenční smlouva, kterou Milerová uzavřela se svým dědečkem, je neplatná. Dovolání podala také její společnost Little Mole. ČT to potvrdila mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci.
10. 7. 2019|

Smlouva Karolíny Milerové na licence s Krtečkem je neplatná. Potvrdil to odvolací soud

Smlouva, na jejímž základě poskytuje Karolína Milerová povolení k výrobě produktů s populární pohádkovou postavičkou Krtečkem, je neplatná. Milerová tedy ke Krtečkovi nemá licenci ani právo poskytovat podlicence dalším výrobcům. Potvrdil to pražský vrchní soud. Odvolací senát tak dal za pravdu správkyni dědictví Krtečkova autora Zdeňka Milera, právničce Mileně Fischerové. Rozhodnutí je pravomocné.
25. 3. 2019Aktualizováno25. 3. 2019, 16:10|