TÉMA

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav

Praha dokáže podle Hřiba dostavět vnitřní okruh jen s přispěním státu. Rozhodne ale až budoucí vláda

Chybějící část vnitřního Městského okruhu v Praze se podle náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) začne stavět koncem desetiletí, ale dokončit ji bude možné pouze za přispění státu. Hřib řekl v Interview ČT24, že nynější ministr dopravy Martin Kupka (ODS) je státnímu spolufinancování nakloněn, rozhodovat bude ale až jiná vláda, která bude u moci na konci dekády. Do té doby se v pražské dopravě zřejmě mnoho nezlepší, rovněž až koncem desetiletí se bude upravovat Průmyslová a dokončení vnějšího dálničního okruhu, které je plně v režii státu, je zatím docela nejasné.
29. 7. 2023|

U nádraží v Brandýse se otevřel parkovací dům pro tři sta aut a desítky kol

Brandýs nad Labem otevřel u vlakového nádraží nový parkovací dům pro 316 aut a 76 kol. Ve městě s téměř devatenácti tisíci obyvateli má usnadnit situaci především řidičům, kteří dále cestují vlakem nebo autobusem. Většinu investice za více než 140 milionů korun uhradila evropská dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). S výstavbou v Brandýse začali na podzim 2020. Jde o další ze záchytných parkovišť P+R, která vznikají ve Středočeském kraji, uvedla za město Kateřina Stránská.
1. 2. 2022|

Místo desítky jedenáctka. Dálnici D10 u Prahy uzavřela demolice mostu

Dálnice D10 je od Prahy až k Brandýsu nad Labem uzavřena. Objížďka vede po souběžné dálnici D11. Středočeští silničáři potřebují zbourat most, který spojuje Svémyslice a Zeleneč a vede nad dálnicí. Úplná uzavírka začala v sobotu po 20. hodině, skončit by měla v neděli v 10 hodin.
23. 3. 2019Aktualizováno23. 3. 2019, 20:40|