TÉMA

Henry Ford

Americký výzkum tvrdí, že hydroxychlorochin léčí covid-19. Donald Trump slaví, experti mají pochybnosti

Léčba  hydroxychlorochinem snižuje úmrtnost u pacientů s nemocí covid-19, oznámila nová americká studie na více než 2500 pacientech. Informovala o tom nezisková zdravotní organizace Henry Ford Health System a sdílel ji také americký prezident Donald Trump, který léčbu tímto antimalarikem prosazuje. Řada expertů má ale vůči výsledkům studie výhrady.
8. 7. 2020|

Američtí lékaři transplantovali plíce prvnímu kuřákovi e-cigaret. Stát chce vapování omezit

Američtí lékaři provedli první transplantaci plic uživateli elektronických cigaret. Pod tlakem rychle rostoucí kritiky a dvou tisíc nových onemocnění slíbil Bílý dům přísnější zákony. Ty mají například zvýšit věkový limit prodeje těchto výrobků.
14. 11. 2019|
Komentář

Dluhy-Smith: Žluté vesty, válka v Jemenu a neklid ve Venezuele naznačují, že globální systém se ocitl v krizi

Globální systém, jehož počátek můžeme zasadit někdy do 16. století, je ve své podstatě závislý na neustálé expanzi, která míří ke konfliktům. S nutností investovat zisky systém rozšiřuje svá teritoria. Zákonitě roste produkce a s tím i požadavek nepřetržitě zvyšovat spotřebu. Přežít v konkurenčním boji globálního trhu však znamená využít co nejlevnější vstupy v podobě levné pracovní síly, levných přírodních zdrojů a energií.
18. 3. 2019|