TÉMA

Autoservis

Jízda na podzim je nejrizikovější hned po období konce prázdnin. BESIP připomíná základní pravidla

Ranní mlhy, mráz, brzké stmívání, častější pohyb zvěře, mokré listí na silnicích nebo letní pneumatiky – to jsou faktory, které na podzim ovlivňují bezpečnost provozu. Vedoucí oddělení BESIP na ministerstvu dopravy Tomáš Neřold upozornil, že právě podzim je rizikovým obdobím pro řidiče, možná nejrizikovějším po letních prázdninách. Svědčí o tom i statistiky nehodovosti. Řidiči by se proto měli na podzim řídit na silnicích řadou pravidel.
10. 11. 2023|

Restaurace, hotely i další služby postupně začínají zvyšovat ceny. I kvůli zdražení materiálů

S otevřením zahrádek už některé restaurace zvýšily ceny, především u piva. Ty, které zatím váhají, se bojí o zákazníky. Po znovuotevření je totiž potřebují získat zpět. Podobně uvažují i hoteliéři. Ceny porostou nejdřív v turisticky atraktivních oblastech, například na horách nebo v lázních. Češi si ale budou muset připlatit i za kosmetické služby, masáže nebo kadeřníka.
24. 5. 2021|

30 let zpět: Mazda před Parkhotelem

Pravděpodobně první autobazar v Československu zaměřený na prodeje vozů Mazda. Japonské automobily v československu vzbuzovaly pozornost, možná i proto, že na tehdejší poměry byly poněkud dražší.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
4. 11. 2020|

Ceny za opravy v autoservisech rostou. Vzhůru je tlačí dražší náhradní díly i vyšší mzdy mechaniků

Opravy aut zdražily v autoservisech za posledních sedm let zhruba o třetinu. Průměrná oprava vozu po autonehodě tak nyní vyjde zhruba na 40 tisíc korun, vyplývá z aktuálních údajů pojišťoven. Stojí za tím nejen vyšší vybavení aut elektronikou a bezpečnostními prvky. Servisy si také musí pořizovat stále dražší vybavení a svoji roli hrají rovněž rostoucí mzdové požadavky automechaniků.
10. 3. 2019|