TÉMA

EY Podnikatel roku

Naším úkolem je dělat „evangelizaci“ 3D tisku, tvrdí podnikatel Průša

Celosvětová soutěž EY Podnikatel roku zná svého vítěze, stal se jím jihokorejský podnikatel Jung-jin Seo. Česko zastupoval Josef Průša, český vývojář 3D tiskáren a majitel a zakladatel Prusa Research. Ten byl vůbec nejmladším z českých reprezentantů v historii soutěže. Tiskem pomáhal třeba s výrobou obličejových štítů pro zdravotníky. Jeho tiskárny používá například i automobilka Škoda. Byl hostem pořadu Byznys ČT24.
11. 6. 2021|

3D tisk je sexy, technologie jsou budoucnost, říká podnikatel roku Průša

Náš obor je sexy a technologie jsou budoucnost, říká podnikatel Josef Průša, který uspěl v anketě EY Podnikatel roku. Mluví o 3D tisku, o který se začal zajímat před jedenácti lety. Loni přišel s nápadem vyrobit ochranné obličejové štíty, které se staly jedním ze symbolů zápolení s pandemií. V Byznysu ČT24 zakladatel firmy Prusa Research řekl, že chce v lidech probudit lásku k technologiím.
8. 4. 2021|

Podnikateli roku se stali zakladatelé firmy Alca plast. Manželé František Fabičovic a Radka Prokopová

Zakladatelé a majitelé firmy Alca plast, manželé František Fabičovic a Radka Prokopová, se v úterý stali vítězi soutěže EY Podnikatel roku České republiky. Břeclavská firma vyrábí téměř 600 sanitárních výrobků, od různých typů sifonů, ventilů, armatur až třeba po WC sedátka. Od zrodu v roce 1998 se propracovala k obratu 1,3 miliardy korun a k místu předního zaměstnavatele v Jihomoravském kraji.
5. 3. 2019|