TÉMA

Škoda Plzeň

30 let zpět: Jak jednat se zahraničními zájemci o československé podniky

Československé hospodářství se otevřelo světu, znalo však svoji cenu? Poslechněte si komentář redaktora Milana Adámka.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
27. 8. 2020|
1939

Za výhody se v protektorátu pracovalo až do poslední chvíle. České firmy byly motorem nacistů

Průmysl protektorátu byl pro nacistické Německo velkou kořistí a nově příchozí okupanti měli zájem o všechny české a moravské strojní závody. „V protektorátu pracovalo asi tři sta velkých firem, které vyráběly prakticky všechno od bedniček na náboje přes opasky, uniformy a boty až po dělostřelecké granáty, děla, tanky nebo motory do latadel,“ popisuje publicista Zdeněk Roučka, autor knihy Práce je čest! aneb Plzeň a Škodovka za protektorátu.
15. 3. 2019|

ČT: Policie zasahuje na několika místech kvůli podezření z daňových úniků kolem Škody Plzeň

Policisté a celníci zadrželi několik lidí v souvislosti se zásahem kvůli podezření na daňové úniky kolem Škody Plzeň. Policisté zasahovali na více místech v Česku, obsadili i kanceláře v Praze na Těšnově. Mluvčí nástupnické strojírenské skupiny Škoda Transportation Lubomíra Černá řekla, že ve společnosti žádný zásah policie neprobíhá. Podle informací ČT se ale má jednat o firmy, přes které se měly ze Škody vyvádět peníze.
5. 3. 2019Aktualizováno5. 3. 2019, 15:50|