TÉMA

Czech Photo Centre

Zápasící medvědi vyhráli soutěž Czech Nature Photo. Podívejte se na nejlepší snímky

Soutěž pro přírodní fotografky a fotografy Czech Nature Photo má vítěze. Mezinárodní porotu nejvíc oslovil snímek slovenského fotografa Miroslava Ondruše, který zachytil souboj medvědů, a udělila mu titul Fotografie roku. Porota ocenila také snímky v několika dalších kategoriích.
10. 5. 2023|

Fotografická soutěž Czech Nature Photo představila nominované snímky pro rok 2021

Vlčí láska, Mořský vysavač a Bílá tma patří k fotografiím, které se dostaly do finále letošního ročníku Czech Nature Photo. Do soutěže se přihlásilo 267 autorů, kteří zaslali 2300 fotografií. Vítězové jednotlivých kategorií budou oznámeni 4. května na slavnostním ceremoniálu v galerii Czech Photo Centre. Obrazová galerie představuje nominované snímky v jednotlivých kategoriích.
20. 3. 2021|

Zlatý fond české fotografie. Podívejte se, co ze svého díla vybrali sami umělci

Pražská galerie Czech Photo Centre představila Zlatý fond Národního muzea fotografie, který obsahuje snímky od nejvýznamnějších českých a slovenských autorů, včetně Karla Cudlína, Roberta Vana, Josefa Koudelky, Dagmar Hochové nebo Jaroslava Kučery. Právě sami umělci rozhodli o tom, které z děl do této sbírky zařadí.
13. 4. 2019|

Setkání s českými nosorožci jí změnilo život. Teď fotí ohrožená zvířata po celém světě

Česko mi úplně změnilo život, říká americká fotografka Ami Vitaleová. Dvacet let dokumentovala válečné konflikty po celém světě, ale potom, co se v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem setkala s bílými nosorožci, ji začalo zajímat vzájemné působení člověka a přírody. Pražské Czech Photo Centre nyní uvádí její výstavu Naděje versus Vyhynutí.
3. 3. 2019|