TÉMA

Zdiby

Doprava na dálnici D8 je bezpečnější. Řidičům se otevřela sjezdová větev na silnici I/9

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pátek zprovoznilo přímou sjezdovou větev z dálnice D8 u Zdib na tah I/9 směr Mělník. Doprava v místě současné křižovatky má být díky tomu bezpečnější a plynulejší. Stavbu ŘSD zahájilo letos v březnu. Náklady přesáhly čtyřicet milionů korun, uvedl na sociální síti X generální ředitel ŘSD Radek Mátl.
8. 9. 2023|

Inspektoři provozu ve středních Čechách kontrolují práci záchranářů a současně pomáhají u vážnějších výjezdů

Záchranáři ve středních Čechách zřídili takzvané inspektory provozu. Jedná se o zdravotníky, kteří pomáhají při vybraných výjezdech a zároveň vyhodnocují postupy při poskytování péče. V případě mimořádných událostí mohou také řídit jednotlivé posádky během zásahu.
15. 6. 2023|

Tramvaje pojedou do Holyně, Libuše i za hranice Prahy. Po letech se začne pražská kolejová síť prodlužovat

Pražská tramvajová síť se loni po devíti letech rozrostla o novou trať. Předtím se tak stalo v roce 2011, kdy tramvaje začaly jezdit po trati k podbabské železniční zastávce. V roce 2020 přišlo podstatně skromnější rozšíření v podobě obnovy 200 metrů tratě v ulici Na Pankráci. Je to ale startovní výstřel. Na spadnutí je stavba tří nových tratí a dopravní podnik se chystá i na další.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 19:42|

Kauza Bereta se k došetření nevrátí, rozhodl soud. Hlavní líčení má být v březnu

Okresní soud pro Prahu-východ po předběžném projednání obžaloby nařídil hlavní líčení v takzvané kauze Bereta. Návrhy vrátit případ zpět k došetření odmítl. V kauze jde o podezření z vynášení informací z trestních řízení. Obžalobě v ní čelí státní zástupkyně Dagmar Máchová, detektiv protikorupční jednotky Radek Holub, bývalý celník Pavel Šíma a někdejší policisté Igor Gáborík a Vladimír Zmrhal.
8. 1. 2021|

Brožová řekla pravdu, podporují záchranářku kolegové. Středočeská hejtmanka čelí kritice

Záchranářka Veronika Brožová, jejíž otevřený dopis vedl až k podání trestního oznámení ze strany kraje, je podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) obětí zákulisních půtek. Brožová ale s takovou interpretací nesouhlasí, do politických aktivit se prý nenechá zatáhnout. Za záchranářku se postavili její kolegové, podle nichž řekla pravdu, když na nedostatek ochranných pomůcek upozornila. Hejtmanka kvůli trestnímu oznámení čelí kritice z koaliční ČSSD, z opoziční ODS i od předsedy ANO Andreje Babiše.
1. 6. 2020Aktualizováno1. 6. 2020, 15:26|

Volné parcely, ale bez vody. Rozvoji obcí má pomoci nová dotace na vodovody

O dotaci na výstavbu vodovodů nebo čistíren odpadních vod mohou obce žádat v nové výzvě, která startuje v listopadu. Státní fond životního prostředí (SFŽP) v ní celkem rozdělí dvě a půl miliardy korun, které se přičtou k dalším programům na boj proti suchu.
27. 10. 2019|

Zavedení mýta v Praze v tomto volebním období nechystáme, potvrdil Hřib

Hlavní město nepočítá s tím, že v tomto volebním období zavede mýtný systém pro zpoplatnění vjezdu do metropole. Po společném jednání pražských a středočeských radních to uvedli primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Politici řešili i další témata, zejména z dopravy, územního plánování či cestovního ruchu.
9. 9. 2019|

Potravinovým bankám dá stát 63 milionů, pořád to ale nestačí. Chybí kvalitní sklady

Potravinová sbírka, ve které lidé mohou darovat jídlo nebo drogerii, bude letos poprvé i na jaře, a to 18. května. Novinkou bude i možnost dárcovství přes internet. Provoz bank platí hlavně ministerstvo zemědělství, letos na ně dá 63 milionů korun, o polovinu víc než vloni. Přesto to náklady plně nepokryje, další zdroje tak resort musí hledat.
22. 4. 2019|

Potravinová banka zve do kuchyně. Ukazuje lidem v nouzi, jak se vyhnout polotovarům

Potravinová banka začala vařit a otevřela první kuchyni. Podle charitativních organizací se lidé v nouzi stravují nezdravě a neví, jak s darovaným jídlem naložit. V Praze jim to v úterý předvedli profesionální kuchaři. Kurzy pro samoživitelky, seniory i nezaměstnané budou zdarma každý měsíc.
26. 2. 2019|