TÉMA

Luxus

Zimní olympiáda v Pekingu se blíží. Problémem je nedostatek sněhu

Zbývá necelých čtyřicet dní do nadcházející zimní olympiády v Pekingu. Jedním z jejích největších problémů je málo sněhu. Lyžařská střediska leží ve vyprahlé oblasti a umělé zasněžování ohrožuje vodní zdroje.
26. 12. 2021|

Růst akciových trhů rozšířil klub stomiliardových boháčů, přibyl šéf LVMH Bernard Arnault

Majetek šéfa francouzské skupiny LVMH Bernarda Arnaulta v pondělí přesáhl sto miliard dolarů (2,2 bilionu korun). Díky pondělnímu růstu akciových trhů vlivem zprávy o nadějné vakcíně proti koronaviru posílily také akcie zmíněného francouzského výrobce luxusního zboží. Je to poprvé, co majetkem přesahujícím sto miliard dolarů disponuje pět jednotlivců, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na svůj žebříček miliardářů.
10. 11. 2020|

Touha po moci a luxusu, sběratelská vášeň. Bývalý šéf Homolky Dbalý dostal rozsudek

Městský soud v Praze rozeslal po 18 měsících od vyhlášení rozsudek v kauze bývalého ředitele Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého. Má 525 stran a mimo jiné konstatuje, že hlavním motivem trestné činnosti byla touha po moci a luxusu.
4. 5. 2020|

Potraviny zdražují. Kvůli narušenému mezinárodnímu obchodu a výpadku pracovní síly

Potraviny zdražují – může za to narušený mezinárodní obchod, výpadek pracovní síly při sklizních nebo velký podíl dovozů. Rostoucí ceny Česko zasahují v době nouzového stavu, kdy stovky tisíc lidí nemohou chodit do práce nebo podnikat tak, jak byli zvyklí. Očekává se, že spotřeba domácností, která táhla českou ekonomiku, klesne. A návrat k normálu nebude tak rychlý, jak si mnozí představují.
2. 5. 2020|

Přírodní kůže je luxusem nyní a bude i za dvacet let, soudí obuvník Pavlas

Typickým zákazníkem obuvníka Michala Pavlase je muž, kterému je lehce přes čtyřicet let, pracuje ve vyšším managementu a zastává spíš konzervativní postoje. Jeden má na boty ušité na míru tři skříně.
24. 2. 2019|