TÉMA

Kunratice

Liberecký kraj láká investory na brownfieldy. Vodí je do těch, které našly nový smysl

V Česku je až tři a půl tisíce starých průmyslových areálů, které chátrají a města pro ně nemají žádné využití. Liberecký kraj se nyní snaží motivovat nové investory tím, že pro ně pořádá výjezdy za už opravenými brownfieldy. Do chátrajících areálů nejčastěji investují soukromníci, stále častěji však už i města.
26. 10. 2022|

Kdo sklidí ovoce? Zemědělci vyhlížejí zahraniční pracovníky, Čechům tato práce moc nevoní

Na polích stále chybí zahraniční pracovníci, aby pomohli se sklizní. Do Česka se sice pomalu začínají vracet - zatím na výjimky, podle některých zemědělců je ale vyřizování víz a cestování pomalé. Chybí hlavně pracovní síly z Ukrajiny a Bulharska.
26. 5. 2020|

Vídeňská si bere dovolenou. Uzavírka vytížené silnice ochromí od úterý jih Prahy

Jedna z velmi vytížených pražských výpadovek bude nejméně čtvrt roku uzavřena. Od úterního rána nebude možné projet po Vídeňské ulici v oblasti Zelených domků na jihu Prahy. Místem denně projíždí přibližně 15 tisíc vozidel, jejich řidiči si budou hledat jiné cesty. Uzavírka také ovlivní provoz šesti denních a dvou nočních autobusových linek.
3. 6. 2019|

Sírová záře nad Libereckem. Polské skleníky mohou za světelné znečištění v Česku

Lidé z Frýdlantska v Libereckém kraji si opět stěžují na záři z polských skleníků. Problém světelného znečištění je nyní tak závažný, že ho budou opět probírat ministři životního prostředí z obou zemí.
22. 2. 2019|